Αυτά είναι το πιο εύκολα και πρωτότυπα σνακ για τα παιδάκια σας!

Αυτά είναι το πιο εύκολα και πρωτότυπα σνακ για τα παιδάκια σας!

Ιδέες για λαχταριστά απογευματινά σνακ, ό,τι πρέπει για τους μικρούς πειναλέοντες!

Πρωτότυπες συνταγές για εκείνη την απογευματινή ώρα που το «Θέλω κάτι να φάω» κυριαρχεί στο σπίτι. Γιατί να δίνουμε στα παιδιά συσκευασμένα σνακ ενώ μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας με αγνά υλικά και, το κυριότερο, εύκολα και γρήγορα;

Παγωμένες μπανάνες με σοκολάτα

Υλικά: 2 μεσαίες μπανάνες σε φέτες, 1 φλυτζ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας, 2 κ.σ. λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο

Εκτέλεση: Βάζουμε τις φέτες μπανάνας να παγώσουν στην κατάψυξη πάνω σε έναν δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, περίπου για 1 ώρα. Βάζουμε τη σοκολάτα με το λάδι στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μείγμα και μετά βουτάμε τις φέτες μπανάνας στη σοκολάτα ώσπου να καλυφθούν καλά. Τις βγάζουμε με ένα πιρούνι, τις επιστρέφουμε στον δίσκο και τις βάζουμε στην κατάψυξη. Σερβίρονται παγωμένες ή μαλακωμένες στο ψυγείο για λίγα λεπτά πριν τις προσφέρετε.

Πιτσάκια σε κράκερ

Υλικά: 12 κράκερ της αρεσκείας σας, 5 κ.σ. κέτσαπ ή έτοιμη σάλτσα για πίτσα, 1/3 φλιτζ. τριμμένη μοτσαρέλα, 5 φέτες γαλοπούλα, ζαμπόν ή σαλάμι αέρος ψιλοκομμένες

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάζουμε τα κράκερ σε ένα ταψί για μπισκότα. Απλώνουμε στα κράκερ μια λεπτή στρώση σάλτσα, από πάνω τα αλλαντικά και το τυρί και ψήνουμε για 5 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Σερβίρονται ζεστά.

Γρανίτες με φράουλες και γιαούρτι

Υλικά: 2 φλιτζ. φράουλες, 4 κ.σ. μέλι, μοιρασμένες, 3/4 κ.γ. χυμό λεμονιού, 1 φλιτζ. γιαούρτι, 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση: Χτυπήστε στο μούλτι τις φράουλες, 3 κ.σ. μέλι και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνουν πουρές. Σε ένα μπολ χτυπήστε το γιαούρτι, τη βανίλια και την τελευταία κ.σ. μέλι. Γεμίστε κάθε θήκη γρανίτας με 2-3 κουταλιές πουρέ φράουλας, μετά με 1-2 κουταλιές μείγμα γιαουρτιού και τελειώστε με 1-2 κουταλιές πουρέ φράουλας. Βάλτε τις θήκες στην κατάψυξη για 2 ώρες, βγάλτε τες και βάλτε μέσα στο κέντρο κάθε θήκης το ξυλάκι. Έτσι το ξυλάκι θα παραμείνει σταθερό. Αφήστε τις γρανίτες στην κατάψυξη όλη τη νύχτα. Για να τις σερβίρετε, βάλτε τις θήκες σε ζεστό νερό για 15-20 δευτερόλεπτα και μετά τραβήξτε τη γρανίτα από τη θήκη απαλά.

Σάντουιτς μήλου με φυστικοβούτυρο και σταφίδες

Υλικά: 1 κ.σ. νιφάδες βρόμης, 1 πρέζα κανέλα, 3 κ.σ. φυστικοβούτυρο, 3/4 κ.γ. μέλι, 1 κ.σ. σταφίδες, 1 μεσαίο μήλο

Εκτέλεση: Ανακατέψτε τη βρόμη με την κανέλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και καβουρδίστε τη ελαφρά. Αφήστε να κρυώσει. Ανακατέψτε το φυστικοβούτυρο με το μέλι. Κόψτε το μήλο σε 6 στρογγυλές φέτες και βγάλτε με ένα μαχαίρη το κέντρο κάθε φέτας που έχει τα κουκούτσια. Απλώστε από μια κουταλιά φυστικοβούτυρο σε 3 από τις φέτες και πασπαλίστε τες με νιφάδες βρόμης και σταφίδες. Βάλτε από πάνω την άλλη φέτα μήλου για να γίνουν τα σάντουιτς.

Ρολάκια πίτσας με τορτίγιες

Υλικά: τορτίγιες, τυρί κρέμα, μοτσαρέλα, παρμεζάνα, γιαούρτι, αλλαντικά της αρεσκείας σας, πιπεριές και μανιτάρια κομμένα σε κυβάκια, λιωμένο σκόρδο κατά βούληση, αλάτι, πιπέρι.

Φτιάξτε το πιο λαχταριστό club σάντουιτς!

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ, χτυπήστε με τον αυγοδάρτη το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε το σκόρδο, το γιαούρτι, τα τυριά, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε. Μοιράστε το μείγμα στις τορτίγιες, φτιάχνοντας μια παχιά στρώση που να καλύπτει όλη την πίτα. Από πάνω βάλτε μια στρώση αλλαντικά. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένα μανιτάρια και πιπεριές. Τυλίξτε κάθε τορτίγια σφιχτά και καλύψτε την με διαφανή μεμβράνη. Βάλτε τις τορτίγιες στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Όταν είστε ετοιμοι να τις σερβίρετε, κόψτε τες σε ροδέλες.

Φρουτοσαλάτα και τσιπς τορτίγιας με κανέλα

Υλικά: 1 φλιτζ. φράουλες και 3/4 φλιτζ. ακτινίδια κομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια (ή όποιον άλλο συνδυασμό φρούτων αγαπάτε), ξύσμα και χυμό από μισό λάιμ, 1/2 κ.σ. μέλι, μια πρέζα κανέλα, 6 τορτίγιες, μείγμα ζάχαρης-κανέλας, σπορέλαιο

Εκτέλεση: Ανακατέψτε το μέλι, το ξύσμα και το χυμό του λάιμ και την κανέλα και περιχύστε τα φρούτα. Αφήστε τα στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον για να δέσουν οι γεύσεις. Όσο παγώνουν τα φρούτα, προθερμάνετε τον φούρνο στους 190. Αλείψτε τις τορτίγιες ελαφρά με σπορέλαιο και κοψτε τες στα 8. Βάλτε τες σε ένα ταψάκι και πασπαλίστε τες με το μείγμα ζάχαρης-κανέλας και απ’ τις δύο πλευρές. Ψήστε τις τορτίγιες για 8 με 10 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Αφήστε τες να κρυώσουν εντελώς και σερβίρετε με τη φρουτοσαλάτα.

familyinaction.gr

3 Συνταγές χωρίς ψήσιμο για γλυκά σε βαζάκια!

Φτιάξτε πολύχρωμα macarons! Το τέλειο γλυκάκι για κάθε παιδική εκδήλωση!