Αυτά τα απαραίτητα «συστατικά» στην ανατροφή των παιδιών..

Αυτά τα απαραίτητα «συστατικά» στην ανατροφή των παιδιών..

Αυτά τα απαραίτητα "συστατικά" στην ανατροφή των παιδιών..

Φανταστείτε πως έχετε να φτιάξετε μία συνταγή: Την συνταγή της ανατροφής των παιδιών.
Τι συστατικά χρειάζονται για να πετύχει αυτή η συνταγή;

Τι έχει σημασία στην ανατροφή των παιδιών;

Το πρώτο απαραίτητο συστατικό είναι η σοφία.
Αυτό σημαίνει πως πρέπει να εξασκηθείτε στην σοφία. Πρέπει λοιπόν να βασίζετε τα πιστεύω σας σε κάτι που πραγματικά αξίζει. Μπορεί να είναι η πίστη σας στον Θεό η πίστη σας σε κάτι ανώτερο. Εντάξτε λοιπόν αυτή τη πιστή στην διαπαιδαγώγηση και στην ανατροφή των παιδιών. Ενεργήστε με την σοφία σας ακόμη και αν κάνετε λαθος στο τέλος.Τα παιδιά ως γνωστόν μας παρακολουθούν και μαθαίνουν από εμάς, είτε επιτυγχάνουμε είτε όχι.

Ευγένεια.
Η ευγένεια φέρνει τα παιδιά κοντά μας και η αγένεια τα απομακρύνει. Η ευγένεια φαίνεται στην υπομονή που δείχνουμε στα παιδιά και στην απολογία μας όταν ξεπερνάμε τα όρια.
Μπορείτε να είστε αυστηροί με τα παιδιά σας και να έχετε λογικές απαιτήσεις με ευγενικό τρόπο και φυσικά προσαρμοσμένο στην ηλικία του.

Αγάπη.
Αν η σοφία και η ευγένεια συνδυαστούν με αγάπη θα έχουμε τα απαραίτητα συστατικά που πραγματικά χρειάζονται στην ανατροφή των παιδιών. Η αγάπη είναι το κίνητρο όλων των αποφάσεών  και των πράξεών μας σχετικά με την διαπαιδαγώγηση. Πρέπει να επικεντρωνόμαστε στα παιδιά μας και στο ασφαλές περιβάλλον που πραγματικά χρειάζονται.
Δώστε προσοχή λοιπόν σε ότι σας λένε τα παιδιά σας ακόμη και αν είναι κάτι ασήμαντο.
Φυσικά και θα υπάρχουν μέρες που θα πιέζεστε και θα νιώθετε κουρασμένοι από την καθημερινότητα αλλά πάντα να θυμάστε πως πρέπει να προσπαθείτε για το καλύτερό.
Τώρα ξέρετε τι χρειάζεται.

Είστε έτοιμοι για » μαγείρεμα;

Γκαλίτσιου Μαριάννα για το babyradio 

Λατρεμένο μου Μωρό… Τα 32 λεπτά δεν είναι ύπνος!

Μεσημεριανός ύπνος – Εσύ αναγκάζεις το παιδί σου να «χαλαρώσει»;

20 τρελά πράγματα που έχουν κάνει οι μαμάδες επειδή τους έλειπε ύπνος!