Αυτά τα τρία πράγματα για τα Χριστούγεννα σίγουρα (;) δεν τα γνωρίζατε!

Αυτά τα τρία πράγματα για τα Χριστούγεννα σίγουρα (;) δεν τα γνωρίζατε!

Χριστούγεννα

Βαρεθήκατε τις ίδιες και τις ίδιες συζητήσεις σε κάθε χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Καιρός να κάνετε τη διαφορά με αυτές τις πληροφορίες και να εντυπωσιάσετε με τις γνώσεις σας.

[babyPostAd]Πόσοι από τους συνδαιτυμόνες σας θα γνωρίζουν άραγε από πού κρατάει η… σκούφια του χριστουγεννιάτικου δέντρου, από πού προέκυψε το έθιμο του φιλιού κάτω από το γκι αλλά και τι συνέβαινε στην Αμερική του 17ου αιώνα;

Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα υπήρχαν πριν τα Χριστούγεννα

Ακόμη και πριν από την έλευση του χριστιανισμού στην Ευρώπη, οι Γερμανοί στόλιζαν πράσινα αειθαλή δέντρα για να φωτίσουν τις σκοτεινές, ζοφερές ημέρες του χειμερινού ηλιοστασίου.

Το πρώτο «χριστουγεννιάτικο δέντρο» εμφανίστηκε στο Στρασβούργο τον 17ο αιώνα και το έθιμο εξαπλώθηκε στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ το 1820, με την άφιξη των Γερμανών μεταναστών.

Όταν η Βασίλισσα Βικτόρια παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Αλβέρτο της Γερμανίας, το 1840, το Tannenbaum μπήκε στην παράδοση της Αγγλίας. Οκτώ χρόνια αργότερα, η πρώτη αμερικανική εφημερίδα δημοσίευσε μια εικόνα του βασιλικού χριστουγεννιάτικου δέντρου, και οι Αμερικανοί γρήγορα ακολούθησαν το παράδειγμά τους.

Φιλιά κάτω από το γκι

Το έθιμο του πρωτοχρονιάτικου φιλιού κάτω από το γκι δεν είναι αμερικάνικο, όπως νομίζουμε οι περισσότεροι. Προέρχεται από τους Κέλτες και τους Τεύκτονες, οι οποίο πίστευαν ότι το γκι είναι μαγικό – μπορεί να θεραπεύσει τις πληγές, να αυξήσει της γονιμότητα, να φέρει καλή τύχη και να αποκρούσει τα κακά πνεύματα.

Η παράδοση του φιλιού κάτω από το γκι ξεκίνησε στην Ευρώπη μετά τη βικτοριανή εποχή, κάτι που προκαλεί έκπληξη, δεδομένης της αποπνικτικής και σεξουαλικά καταπιεσμένης συμπεριφοράς, που επέβαλλαν οι κανόνες καλής συμπεριφοράς.

Χριστούγεννα στις αποικίες

Από το 1659-1681, το να επιδεικνύει κανείς εορταστικό πνεύμα στη Βοστόνη επέφερε πρόστιμο 5 σεληνίων, καθώς τα Χριστούγεννα ήταν… παράνομα! Μάλιστα, οι γιορτές των Χριστουγέννων ήταν τόσο ασήμαντες στην Αμερική του 17ου αιώνα, που, το 1789, το χρόνο μετά τον πόλεμο Βορείων και Νοτίων, το Κογκρέσο συνεδρίασε ανήμερα των Χριστουγέννων!

Χρειάστηκε σχεδόν ένας αιώνας για να ανακηρυχθούν τα Χριστούγεννα επίσημη, ομοσπονδιακή αργία.

Πηγή: newsbomb.gr