Αυτές είναι οι κατάλληλες δραστηριότητες για μωρά 6-9 μηνών

Αυτές είναι οι κατάλληλες δραστηριότητες για μωρά 6-9 μηνών

μωρά 6-9 μηνών

Όταν το μωρό σας γίνεται… σβούρα!

Στην ηλικία των έξι με εννέα μηνών, έχετε την αίσθηση πως το μωρό σας αρχίζει να μεταμορφώνεται σε μια μικρή… σβούρα. Οι κινήσεις του είναι πολύ πιο γρήγορες, γίνεται πιο ζωηρό και πόσοι γονείς δεν αναρωτιούνται «μα καλά, εγώ το είχα αφήσει στο δωμάτιο, πώς βρέθηκε στην κουζίνα;».

[babyPostAd]Είναι επίσης η ηλικία που λατρεύουν να παίζουν με κουζινικά και κλειδιά και να κοπανάνε δύο διαφορετικά παιχνίδια μεταξύ τους. Μπορούν όμως επίσης να δουν και να σηκώσουν ένα μικρό ξηρό καρπό από το πάτωμα και ν’ αντιληφθούν την ύπαρξη διάφορων αντικειμένων έστω κι αν αυτά δεν βρίσκονται στο οπτικό τους πεδίο. Θα μπορούσατε να τα βοηθήσετε ακόμα περισσότερο σε αυτήν την φάση της ανάπτυξής τους με τα ακόλουθα παιχνίδια:

Περιστρεφόμενος πίνακας: Τα περισσότερα μωράκια ξετρελαίνονται με αυτούς τους πίνακες που μπορείτε να τους κρεμάσετε και στην κούνια τους. Ο πίνακας αυτός μπορεί να το βοηθήσει να καταλάβει πόσα πολλά μπορεί να κάνει χρησιμοποιώντας την αφή του, αλλά και το δίπολο «δράση- αντίδραση».

Διασκεδαστικές δραστηριότητες για να κάνετε με το μωρό σας

Κούκλες και χνουδωτά ζωάκια: Αυτή είναι η ηλικία που τα μωράκια αποκτούν το αγαπημένο τους παιχνίδι ή την αγαπημένη τους κουβερτούλα. Πόσα αρκουδάκια και υφασμάτινες κουκλίτσες δεν έχουν συντροφέψει για χρόνια άπειρες γενιές παιδιών; Ν’ αποφεύγετε κούκλες και ζωάκια με φιόγκους, πλαστικά μάτια και οτιδήποτε μπορεί εύκολα ν’ αφαιρεθεί.

Μπαλίτσες: Σε πάμπολλα χρώματα και με ατελείωτα σχέδια, μικρές χνουδωτές ή υφασμάτινες μπάλες μπορούν να του χαρίσουν πολλές ώρες παιχνιδιού.

Κουζινικά: Όταν μιλάμε για κοριτσάκια, μερικές φορές αρκεί να πάτε μέχρι την κουζίνα σας για να καταλάβετε τις προτιμήσεις του μωρού σας. Φλιτζανάκια, κουταλάκια, μπολάκια, είναι ικανά να του τραβήξουν την προσοχή για πολλή ώρα.

Πάνινα τουβλάκια: Δείξτε του την χαρά της κατασκευής και πώς μπορεί να στήσει κάτι με λίγα πάνινα τουβλάκια και μετά να το γκρεμίσει και να το φτιάξει από την αρχή.

«Ζωντανά» παιχνίδια: Όσο το μωρό σας μπουσουλάει και κινείται όλο και περισσότερο, θα θέλει και… παρέα. Μπορείτε λοιπόν να του πάρετε παιχνίδια που κινούνται και «ζωντανεύουν» μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Βιβλία: Σε αυτήν την ηλικία το διάβασμα αποκτά άλλη διάσταση και για σας και για εκείνο. Υφασμάτινα βιβλιαράκια με έντονα χρώματα και χαρούμενα σχέδια θα το κάνουν όχι μόνο να χαμογελάσει αλλά και να εκτιμήσει το διάβασμα από πολύ νωρίς.

Πηγή: lovebaby.gr

Διαβάστε ακόμη:

10 δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν μπαμπάς και κόρη

Δραστηριότητες για να κάνετε το μωρό σας εξυπνότερο!