Αυτές τις 5 δεξιότητες πρώτων βοηθειών όλοι οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν!

Αυτές τις 5 δεξιότητες πρώτων βοηθειών όλοι οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν!

Οι πρώτοι έξι μήνες της ζωής ενός παιδιού συχνά παρουσιάζουν μια σειρά από άγνωστες ιατρικές ανησυχίες και αγωνίες για τους νέους γονείς. Αυτές είναι πέντε ζωτικής σημασίας δεξιότητες πρώτων βοηθειών που είναι κρίσιμες για όλες τις νέες οικογένειες να γνωρίζουν – και έχουν τη δυνατότητα να σώσει τη ζωή ενός μικρού ατόμου.

Βοήθεια! Το μωρό μου δεν μπορεί να αναπνεύσει!

Εάν το παιδί σας είναι αναίσθητο, αλλά φαίνεται να αναπνέει, η πρώτη σας αντίδραση πρέπει να είναι να κρατήσετε το μωρό με το κεφάλι του να γέρνει προς τα πίσω.Μόλις το παιδί είναι σε αυτή τη θέση, θα φανούν και θα αισθανθείτε τα σημάδια της αναπνοής.

Βοήθεια! Το μωρό μου είναι αναίσθητο και δεν αναπνέει!

Αν βρεθείτε ποτέ στην φοβερή θέση που το μωρό σας είναι αναίσθητος και δεν αναπνέει, η απάντησή σας θα μπορούσε να καθορίσει τη διαφορά μεταξύ αν το παιδί ζει ή πεθαίνει.Σε τέτοιες περιπτώσεις, αφού έχετε διαπιστώσει ότι το μωρό δεν αναπνέει, θα πρέπει να διαχειριστείτε αναπνοές διάσωσης και θωρακικές συμπιέσεις. Πρώτον, πείτε σε κάποιον να καλέσει βοήθεια. Στη συνέχεια να προχωρήσετε για να δώσει στο μωρό πέντε αναπνοές με το κεφάλι σε κλίση προς τα πίσω, σφραγίζοντας το στόμα σας πάνω από το στόμα και τη μύτη του, και φυσώντας πέντε φορές στους αεραγωγούς.Στη συνέχεια, διαχειρίζεται μέχρι και 30 θωρακικές συμπιέσεις, πιέζοντας σταθερά μεταξύ στις θηλές του με τα δύο δάχτυλά σας μέχρι το στήθος να πηγαίνει προς τα μέσα. Δώστε στο παιδί άλλες δύο αναπνοές και στη συνέχεια να επαναλαμβάνετε τις μαλάξεις μέχρι να έρθει βοήθεια.

Βοήθεια! Το μωρό μου είναι πνιγμού!

Τα μωρά έχουν μια συνήθεια να βάζουν τα πράγματα στο στόμα τους – παιχνίδια, τρόφιμα, ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο που μπορούν να πάρουν. Εάν το μωρό σας πνιγεί, θα πρέπει να του ή της δώσετε μέχρι πέντε ταχεία χτυπήματα της πλάτης που ακολουθούνται από έως και πέντε ωθήσεις στο στήθος.Για τη διαχείριση των πίσω χτυπημάτων, κρατήστε το μωρό προς τα κάτω κατά μήκος του μηρού σας. Χτυπήστε σταθερά ανάμεσα στις ωμοπλάτες, μέχρι και πέντε φορές, για να αποκολληθεί το αντικείμενο.Αν ο αεραγωγός του παιδιού εξακολουθεί να παρεμποδίζεται, κάντε μαλάξεις προς τα πάνω θέτοντας τα δύο δάχτυλα στο κέντρο του στήθους του, κάτω από τις θηλές έως και πέντε φορές.Αν το αντικείμενο είναι ακόμα κολλημένο στην τραχεία του μωρού σας, καλέστε βοήθεια. Επαναλάβετε τις κινήσεις μέχρι να έρθει η βοήθεια.

Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση που λιποθυμήσει το παιδί μου; Πρώτες Βοήθειες

Βοήθεια! Το μωρό μου έχει πυρετό!

Για τους νέους γονείς, ένα θερμόμετρο είναι μια απαραίτητη προσθήκη στο κουτί πρώτων βοηθειών. Εάν παρατηρήσετε ότι το μωρό σας έχει μια αυξημένη θερμοκρασία (πάνω από 37 ° C), είναι ζεστό, έχει εφίδρωση, θα πρέπει να ανταποκριθείτε άμεσα. Όταν το μωρό σας υποφέρει από πυρετό, πρώτος στόχος σας θα πρέπει να είναι η μείωση της θερμοκρασίας του.Ελέγξτε τη θερμοκρασία τους με ένα θερμόμετρο, αφαιρέστε τυχόν περίσσεια ρούχα και δώστε νερό ή αραιωμένο χυμό για να πιει. Αν ο πυρετός είναι ήπιος, δώστε στο παιδί την συνιστώμενη δόση του σιροπιού. Εάν τα συμπτώματα είναι πιο σοβαρά, ζητήστε επείγουσα ιατρική φροντίδα.

Βοήθεια! Το μωρό μου έχει μια αλλεργική αντίδραση!

Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, μπορούμε σταδιακά να ανακαλύψουμε ποια τρόφιμα και φάρμακα το σώμα μας δεν μπορεί να ανεχθεί. Αλλά όταν ένα μωρό έχει αλλεργική αντίδραση, συνήθως μας εκπλήσσει. Τα μωρά έχουν περιορισμένα μέσα για να επικοινωνούν τις παθήσεις τους έτσι ώστε οι γονείς θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή, 24 ώρες/24ωρο.Ο χρόνος είναι η ουσία κατά τη θεραπεία αλλεργικών αντιδράσεων. Έτσι καλέστε σε βοήθεια τη στιγμή που θα παρατηρήσετε μια ύποπτη αλλεργική αντίδραση στο μωρό σας.Τα συμπτώματα της αλλεργίας μπορεί να περιλαμβάνουν κόκκινα, κηλιδωμένα εξανθήματα, φαγούρα, ή πρησμένα χέρια, πρόσωπο ή πόδια. Η αναπνοή επιβραδύνει συχνά. Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτούς τους ενδείκτες, καλέστε βοήθεια, καθησυχάσουν το μωρό και κρατήστε το άνετα ενώ περιμένετε τη βοήθεια να φθάσει.Αν το μωρό σας έχει μια αλλεργία, θα πρέπει να έχετε ενέσεις στο σπίτι στο κουτί πρώτων βοηθειών σας. Χρησιμοποιήστε το, όπως απαιτείται, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες.

Πηγή:  mamastv.gr

Διαβάστε ακόμη:

9 Άκρως επικίνδυνα ΛΑΘΗ που όλοι κάνουμε όταν προσφέρουμε πρώτες βοήθειες.

Πρώτες βοήθειες: Τι να κάνετε αν το παιδί χάσει τις αισθήσεις του (ΒΙΝΤΕΟ)