Αυτοί είναι οι 5 λόγοι για τους οποίους επιτρέπω στον γιο μου να περνάει λίγο χρόνο σε μια οθόνη!

Αυτοί είναι οι 5 λόγοι για τους οποίους επιτρέπω στον γιο μου να περνάει λίγο χρόνο σε μια οθόνη!

περνάει λίγο χρόνο σε μια οθόνη

Ένας από τους κλασσικούς καυγάδες μεταξύ των γονιών είναι ο χρόνος που περνάνε τα παιδιά με τις οθόνες – πόση ώρα, κάθε πότε και πώς. Οι μεν γονείς κρίνουν τους δε και αρχίζει ένας φαύλος κύκλος…

[babyPostAd]Για πολλούς από αυτούς τους γονείς λοιπόν είμαι μια απαίσια και τεμπέλα μαμά που επιτρέπω στο παιδί μου να βλέπει λίγη τηλεόραση ή να περνάει λίγο χρόνο στο tablet.

Ενώ ξεκίνησε ως ένας τρόπος για να παρακολουθήσει μερικά κινούμενα σχέδια εδώ και εκεί, τώρα έχει γίνει ένα πολύ όμορφο κομμάτι της ημέρας μας μαζί. Μερικές φορές ακούμε μουσική, μερικές φορές παίζει εκπαιδευτικά παιχνίδια και μερικές φορές παρακολουθούμε μία από τις αγαπημένες του παραστάσεις. Είναι 2 1/2 ετών και τους τελευταίους μήνες του αυξημένου χρόνου στην τηλεόραση,  έχω παρατηρήσει μερικά πράγματα σχετικά με το γιατί η χρήση της τεχνολογίας του δεν με ενοχλεί. Αυτοί είναι οι 5 πιο σημαντικοί λόγοι που τον άφησα να έχει περνάει χρόνο στην οθόνη.

  1. Μπορεί να είναι εκπαιδευτικό. Ναι, υπάρχει ένας τόνος προγραμμάτων στο Διαδίκτυο που έχουν μηδενικό εκπαιδευτικό όφελος, αλλά υπάρχουν και χιλιάδες βίντεο που σχεδιάζονται από εκπαιδευτικούς και ειδικούς για να διδάξουν σε κάθε συγκεκριμένη ηλικία. Χάρη σε αυτά τα βίντεο, ο γιος μου γνωρίζει όλα τα σημαντικά χρώματα και σχήματα, μπορεί να μετρήσει έως και το 10, και γνωρίζει όλα τα γράμματα του αλφαβήτου με μια αντίστοιχη λέξη που ταιριάζει με αυτό το γράμμα. Δεν νομίζω ότι ο γιος μου είναι ιδιαίτερος ή η εξαίρεση , αλλά νομίζω ότι αυτές οι παραστάσεις τον βοήθησαν στην προσχολική του ετοιμότητα.
  2. Προωθεί την τεχνολογική παιδεία. Με γλιτώνει να ψάχνω ποιο επεισόδιο του Little Baby Bum θέλει να παρακολουθήσει, καθώς είναι ήδη έμπειρος στην πλοήγηση σε μια δύσκολη συσκευή από νεαρή ηλικία. Η τεχνολογία δεν πηγαίνει οπουδήποτε και αν μπορεί να λύσει αυτό το παζλ τώρα, μπορεί να είναι πιο εξοπλισμένος για να χειριστεί τη μελλοντική τεχνολογία και να λύσει προβλήματα αργότερα.
  3. Τον βοηθά να συνδεθεί με την οικογένεια. Οι παππούδες, οι θείες και τα επίτιμα μέλη της οικογένειας είναι χαμένα σε όλο τον κόσμο. Παρόλο που δεν μπορεί να δει “τον παππού από το Seattle” περισσότερες από μία φορές ή δύο φορές το χρόνο, εξακολουθεί να έχει στενή σχέση μαζί του χάρη στην τεχνολογία.
  4. Μας δίνει μια την ευκαιρία να χαλαρώσουμε. Περιμένουμε πολλά από τα μικρά παιδιά – πήγαινε εδώ, κάνε αυτό, να είσαι ήσυχος, μην αγγίζεις τίποτα. Στο τέλος της ημέρας ή μια μεγάλης εκδρομής,όλοι χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να χαλαρώσουμε. Αν ο σύζυγός μου είναι σε θέση να μας κάνει ένα γεύμα που όλοι μπορούμε να απολαύσουμε μαζί όσο εγώ καθαρίζω το σπίτι και ο γιος μας παίζει στο tablet του, που είναι το κακό;
  5. Είναι η απόφασή μου ως γονέας. Εάν δεν θέλετε το παιδί σας να χρησιμοποιήσει ένα tablet , αυτή είναι η απόφασή σας. Και αυτή είναι η δική μου! Πιστεύω ότι ξέρετε τι είναι σωστό για εσάς και την οικογένειά σας, οπότε δεν θα πρέπει να είναι τόσο δύσκολο να δείξετε και στους άλλους την ίδια ευγένεια.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή