Αυτή η μαμά απαντάει σε όσους της λένε οτι τα κιλά της δεν είναι για να μπαίνουν σε τέτοιο φόρεμα!

Αυτή η μαμά απαντάει σε όσους της λένε οτι τα κιλά της δεν είναι για να μπαίνουν σε τέτοιο φόρεμα!

τα κιλά της δεν είναι για να μπαίνουν σε τέτοιο φόρεμα

Η θετική στάση του σώματος είναι ένας αγώνας για όλους μας! Παντού βλέπουμε διαφημίσεις και άρθρα του στυλ: “Πώς να χάσετε 20 κιλά σε 20 ημέρες, ” ή ” Τι να μην φορέσετε μετά τα 30! “. Ακόμη, βλέπουμε τις φωτογραφίες των παπαράτσι και τον χαμό που δημιουργείται κάθε φορά που μια celebrity εμφανίζεται με κυτταρίτιδα ή με λίγο περισσότερο φουσκωμένη κοιλίτσα!

[babyPostAd]Αλλά η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές ο σκληρότερος κριτής – αυτός που πραγματικά μας κρατά πίσω από την αγάπη για το σώμα μας – είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Αυτό το μήνυμα προσπαθεί να περάσει η Katey Johnson μέσα από ένα post του Facebook. Η μαμά από τη Νέα Υόρκη έχει το blog The Mother Octopus. Πρόσφατα φωτογραφήθηκε με ένα στενό, μαύρο φόρεμα – ένα φόρεμα που κάποιοι θα έλεγαν οτι δεν είναι για τα κιλά της ή για την ηλικία της. Αλλά ξέρετε τι; Και πάλι το φόρεσε και ανέβασε μάλιστα και φωτογραφία στο Facebook.

“Αυτή είμαι εγώ μέσα σε ένα φόρεμα που για κάποιους δεν θα έπρεπε να φοράω. Δεν είναι η πρώτη φορά που το φοράω και σίγουρα δε θα είναι η τελευταία. Το ξέρω οτι δεν με κολακεύει απόλυτα, αλλά κανείς δεν έχει την απαίτηση από εσάς να πείτε: Ουάου, είσαι κούκλα! Δεν θέλω να μου πείτε τι όμορφη! Θέλω μόνο να σας εξηγήσω γιατί φοράω ένα φόρεμα που δεν θα έπρεπε.”

Η Johnson συνεχίζει να εξηγεί ότι αυτή η συγκεκριμένη φωτογραφία είχε ληφθεί σε ένα σαββατοκύριακο μόνο για κορίτσια, που πέρασε με την κολλητή της.

“Κάποιος μου είπε οτι μοιάζω με έγκυος με αυτό το φόρεμα. Όντως έμοιαζα λιγάκι. Αλλά δεν πειράζει. Μια φορά και έναν καιρό μέσα μου μεγάλωσαν 2 μωράκια στο σημείο που είναι η κοιλιά μου! Αλλά μην ανησυχείς. Πλέον την κρατάω μόνο για τα cheeseburgers  και το λευκό sauvignon !”

Η Τζόνσον λέει ότι αγόρασε το φόρεμα σε ένα ταξίδι που είχε πάει μαζί με τον σύζυγό της και γνώριζε αμέσως ότι δεν ήταν το τέλειο για το σκελετό της. Αλλά την έκανε να αισθάνεται καλά, και αυτό έχει σημασία. “Το φόρεμα μίλησε σε μένα”, λέει στην Babble. Έτσι το αγόρασε.

Την έκανε να αισθάνεται καλά. Αυτό. Τέλος!

1

Παρόλα αυτά η Johnson παραδέχεται οτι δεν νιώθει 100% καλά με τον εαυτό της. “Είναι ένα πράγμα το να φορέσω το φόρεμα όπως και να χει, αλλά είναι άλλο πράγμα το να αποδεχτώ το πώς φαίνομαι εκεί μέσα και να αντιμετωπίσω όλες τις κριτικές.”

“Θέλω όλες οι μητέρες να ακούσουν αυτό το μήνυμα! Τελικά, νομίζω ότι όλοι πρέπει να αγωνίζονται για τη θετική στάση του σώματος. Ανεξάρτητα από το φύλο ή την ηλικία, οι άνθρωποι είναι ευάλωτοι στον τρόπο που φαίνονται στους υπόλοιπους”

Φυσικά, η Johnson δεν λέει ότι όλοι πρέπει να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια και να αφήσουμε το σώμα μας όπως είναι. Υποστηρίζει τη φροντίδα της υγείας μας και λέει ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί. Το όλο θέμα γίνεται για την αρνητικότητα των υπολοίπων! ΤΕΛΟΣ!

“Δεν λέω ότι παραιτούμαι”, συνεχίζει στη θέση της. “Θα προσπαθήσω ακόμα ώστε να γίνω υγιής. Απλώς κάνω ένα διάλειμμα από την τόση προσπάθεια … Μετά από 40 χρόνια που λέω στον εαυτό μου ότι δεν έχω καμία δουλειά να φοράω κάποια ρούχα, ενώ θέλω να τα φορέσω, αποφάσισα να αλλάξω το θέμα. Έχω αποφασίσει να αρχίσω να είμαι καλή με τον εαυτό μου.”

Εσείς τι πιστεύετε;

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Διαβάστε ακόμη:

«Στους γονείς που κατέκρινα πριν γίνω μάνα… Συγγνώμη!»

Mια μαμά εξομολογείται τα 10 καλύτερα πράγματα του να έχεις 3 παιδιά!

H φοβερή αντίδραση των παιδιών αυτών όταν έμαθαν οτι θα έρθει το μωρό Νο 6!