Αυτισμός: οι ενδείξεις που θα πρέπει να σας προβληματίσουν

Αυτισμός: οι ενδείξεις που θα πρέπει να σας προβληματίσουν

Αυτισμός

Οι διαταραχές του φάσματος του αυτισμού αυξάνονται τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο. Συγκεκριμένα, το 2012 ένα στα 88 παιδιά λάμβανε διάγνωση για κάποια μορφή αυτισμού, ενώ σήμερα μια τέτοια διάγνωση λαμβάνει ένα στα 68 παιδιά. Οι διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο το άτομο επικοινωνεί και αντιλαμβάνεται.

Βιολογικό γάλα για βρέφη και νήπια – Αγνότητα και Υψηλή Διατροφική Αξία

[babyPostAd]Η έγκαιρη διάγνωση είναι το κλειδί για την πιο σωστή αντιμετώπιση και φροντίδα. Μάλιστα, πολλά παιδιά που διαγνώστηκαν έγκαιρα με μια διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού, τα κατάφεραν πολύ καλά ακριβώς λόγω της έγκαιρης διάγνωσής τους. Ας δούμε, λοιπόν, κάποιες ενδείξεις που αξιολογούνται ως πολύ βασικές και θα έπρεπε να προβληματίσουν τους γονείς ώστε το συντομότερο να απευθυνθούν σε κάποιον ειδικό.

Το παιδί δεν ανταποκρίνεται συναισθηματικά
Τα παιδιά ήδη από τους πρώτους μήνες της ζωής τους αρχίζουν να χαμογελούν είτε ασυναίσθητα στην αρχή είτε για να ανταποκριθούν στο χαμόγελο κάποιου άλλου. Ένα παιδί που δεν ανταποκρίνεται ούτε στο χαμόγελο της μητέρας του με την οποία λογικά αισθάνεται και μεγαλύτερη οικειότητα, θα πρέπει να προβληματίσει. Ένα ανέκφραστο παιδί, που μοιάζει απαθές και συναισθηματικά απόμακρο πιθανόν είναι ένα παιδί με αυτισμό. Προσοχή όμως… και τα παιδιά έχουν στιγμές που είναι θυμωμένα, κουρασμένα ή κάνουν πείσματα και δεν χαμογελούν, δεν ανταποκρίνονται σε ό,τι και αν τους κάνουμε. Αυτό δεν είναι αυτισμός. Η απόσταση από τη μια περίπτωση στην άλλη είναι τεράστια. Οι προαναφερθείσες ενδείξεις αφορούν τη γενική εικόνα του παιδιού.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδώ