Αυτισμός: Νέο τεστ 10 ερωτήσεων που τον ανιχνεύει κατά 88%.

Αυτισμός: Νέο τεστ 10 ερωτήσεων που τον ανιχνεύει κατά 88%.

autismos_new

Ο αυτισμός αποτελεί μία σοβαρή νεύρο-ψυχολογική διαταραχή, που διαρκεί μία ολόκληρη ζωή και είναι συνήθως παρούσα από τη γέννηση του παιδιού.Ερευνητές ανέπτυξαν ένα ερωτηματολόγιο διάρκειας δύο λεπτών για τους γονείς, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει να ανιχνεύσουν τον αυτισμό έγκαιρα, τη στιγμή που η παρέμβαση μπορεί να είναι καθοριστική.

[babyPostAd]Η Ιατρική Σχολή Rutgers στο New Jersey είναι αυτή που δημιούργησε το εν λόγω τεστ για την ανίχνευση του αυτισμού. Ο επικεφαλής ερευνητής Walter Zahorodny, ψυχολόγος και καθηγητής παιδιατρικής, δήλωσε ότι το Ερωτηματολόγιο Ψυχολογικής Ανάπτυξης, που αναπτύχθηκε στο Rutgers, έχει 88% πιθανότητα να προσδιορίσει σωστά το ποια παιδιά είχαν διαταραχή φάσματος αυτισμού.

Τα 1.959 παιδιά ηλικίας 18 έως 36 μηνών που συμμετείχαν στην μελέτη έλαβαν διαγνωστική εξέταση μέσω ενός δικτύου συνεργαζόμενων παιδιάτρων. Κανένα από τα παιδιά αυτά δεν είχε αναπτυξιακά προβλήματα.

Τα παιδιά που έλαβαν χαμηλές βαθμολογίες στο τεστ θεωρήθηκε ότι κινδυνεύουν από αυτισμό και τους έγιναν πρόσθετες, πιο εξειδικευμένες εξετάσεις για να προσδιορίσουν εάν ήταν εντός του φάσματος αυτισμού. Το νέο τεστ προσδιόρισε σωστά τον αυτισμό!

Μερικά από τα ερωτήματα που τίθενται στους γονείς περιλαμβάνουν το αν το παιδί δείχνει με το χέρι του ή κάνει χειρονομίες για να εξωτερικεύσει ενδιαφέρον ή προσοχή, αν ανταποκρίνεται στο όνομά του, αν απολαμβάνει ένα παιχνίδι με διαφορετικές εκφράσεις προσώπου, το αν συντάσσει προφορικές φράσεις και το αν νιώθει το πώς νιώθουν οι άλλοι γύρω του.

Αυτές είναι οι 10 ερωτήσεις στο τεστ:

autism test

Ο Zahorodny δήλωσε ότι το τεστ αυτό μπορεί να αποτελέσει μια πρακτική εναλλακτική λύση για τον εντοπισμό του αυτισμού στα μικρά παιδιά. Αν και η έγκαιρη ανίχνευση του αυτισμού είναι δύσκολη και δεν υπάρχει κάποια ενιαία προσέγγιση σε θέματα συμπεριφοράς ή παρατήρησης, εντούτοις είναι πιθανό το τεστ PDQ-1 να είναι αξιόπιστο για όλα τα παιδιά.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ένα στα 68 παιδιά έχει αυτισμό. Ο αυτισμός εμφανίζεται σε όλες τις κοινωνικοοικονομικές ομάδες, και είναι 3 έως 4 φορές πιο συχνός στα αγόρια. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Developmental and Behavioral Pediatrics.

Πηγή: Hashtagnews.gr