Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων

Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων

φούρνο μικροκυμάτων

Αν δεν έχετε καθαρίσει ποτέ έως τώρα τον φούρνο μικροκυμάτων σας, ενδεχομένως να έχετε παρατηρήσει συσσώρευση λίπους εσωτερικά και εξωτερικά. Και αν τα αφήσετε, τότε τα σημάδια θα σκληρύνουν και θα είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Ευτυχώς με την παρακάτω DIY συνταγή με ένα διάλυμα ξιδιού – νερού, θα διορθωθεί το χάος χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Εδώ είναι τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Ένα ασφαλές μπολ για φούρνο μικροκυμάτων
  • Οδοντογλυφίδα
  • Ξύδι
  • Νερό
  • Σφουγγάρι

Αυτά τα 8 Πράγματα Κάνουν κάθε Κυριακή οι Άνθρωποι με Αστραφτερά Σπίτια

Οδηγίες

Σε ένα μπολ ρίξτε ισόποσα μέρη ξιδιού και νερού μέσα στο μπολ. Μισό φλιτζάνι κάθε υγρού είναι μια καλή ποσότητα, αλλά αν βλέπετε ότι ο φούρνος χρειάζεται βαθύτερο καθάρισμα, χρησιμοποιείστε ένα φλιτζάνι νερό και ένα φλιτζάνι ξύδι.

Τοποθετήστε μα οδοντογλυφίδα ή ένα άλλο μικρό ξύλινο αντικείμενο μέσα στο διάλυμα νερού – ξιδιού. Αυτό ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο των «εκρήξεων». Δεν είναι απαραίτητο να το κάνετε αλλά είναι πιο ασφαλές έτσι καθώς έτσι θα σχηματιστούν φυσαλίδες στην κορυφή με το μείγμα να βράζει χωρίς να εκραγεί.

Αφήστε το μπολ μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων για πέντε με δέκα λεπτά, ανάλογα με το πόσο βρώμικος είναι ο φούρνος μικροκυμάτων. Αν χρειαστεί αφήστε και για 1- 2 λεπτά περισσότερο.

Στη συνέχεια φορέστε ένα ζευγάρι γάντια κουζίνας και με ένα σφουγγαράκι τρίψτε την επιφάνεια του φούρνου βουτώντας το πρώτα στο μείγμα νερό – ξύδι. Το πιθανότερο είναι να χρειαστεί ένα μόνο σφουγγάρι και τα λίπη να βγαίνουν εύκολα με λίγε μόλις «περασιές» ή με χαρτί κουζίνας.

Πηγή: baby.gr

Διαβάστε ακόμη:

Εσείς κοιμάστε και ο φούρνος σας καθαρίζεται!

Οι 6 Κρυψώνες των Μικροβίων στην Κουζίνα σας!