Αλίσσια Σπυροπούλου “φιλόλογος-ειδική παιδαγωγός”

Είμαι η Αλίσσια Σπυροπούλου, γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια μικρή πόλη με πολλούς κατοίκους, την Αθήνα και συγκεκριμένα στον Κορυδαλλό. Τα τελευταία χρόνια ζω σε μια πόλη του νότου, την Καλαμάτα, με την όμορφη θάλασσα και το επιβλητικό βουνό, τον Ταΰγετο.

Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου, μου άρεσε να μεταδίδω ό,τι μάθαινα και έτσι, δε μπορούσα παρά να ακολουθήσω το επάγγελμα της εκπαιδευτικού. Σπούδασα στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας και τελείωσα την κατεύθυνση της Παιδαγωγικής.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου ανακάλυψα πόσους πολλούς θησαυρούς κρύβουν τα μουσεία. Έγινα εθελόντρια στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, παρακολούθησα σεμινάρια, φοίτησα στο διετές πρόγραμμα επιμόρφωσης για την «Εκπαίδευση στα Μουσεία» του ΕΠΜ και ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές πάνω στη Διαχείριση των Πολιτισμικών Μονάδων στο ΕΑΠ, πριν λίγο καιρό.

Από τα πρώτα χρόνια της φοιτητικής μου ζωής συνειδητοποίησα τη σπουδαιότητα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Μετά από πληθώρα σεμιναρίων, εξειδικεύτηκα στην Ειδική Αγωγή και ιδιαίτερα στη διάγνωση και αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών.

Τα τελευταία χρόνια δουλεύω ως φιλόλογος-ειδική παιδαγωγός στην ιδιωτική εκπαίδευση, προσπαθώντας να προσφέρω ό,τι καλύτερο για τους πολίτες του μέλλοντος, τα παιδιά μας.

babyradio.gr