Αν δείτε το παιδί μου να κάνει κάτι από τα παρακάτω, σας παρακαλώ να μου το πείτε…

cq5dam

Το να είσαι γονιός αυτούς τους καιρούς είναι δύσκολο.

Έτσι δεν είναι;

Η τεχνολογία είναι παντού στην ζωή μας, τα παιδιά δεν είναι τόσο αθώα όσο παλαιότερα και όλα προχωρούν τόσο γρήγορα.

Έχει τύχει πολλές φορές να δω ένα περιστατικό και να σκεφτώ: “Αν ήμουν γονιός αυτού του παιδιού , θα ήθελα πραγματικά να ξέρω ότι συμβαίνει αυτό.”

Για να σας διευκολύνω λοιπόν θα ήθελα να σας πω, πως αν δείτε το παιδί μου να κάνει δημόσια κάτι από αυτά σας παρακαλώ θα ήθελα να με ενημερώσετε.

Συγκεκριμένα θα ήθελα να μου πείτε αν δείτε το παιδί μου να φέρεται με ασέβεια σε κάποιον ενήλικα ή να έχει άσχημη συμπεριφορά σε δημόσιο χώρο.

Σας παρακαλώ πείτε μου αν το παιδί μου έρχεται επίσκεψη σε εσάς και συμπεριφέρεται σαν ξεχωριστός καλεσμένος και δεν βοηθάει να μαζέψετε τα παιχνίδια ή δεν συμμετέχει στις δραστηριότητες με τα άλλα παιδιά .

Αν το παιδί μου χρησιμοποιεί ανάρμοστο λεξιλόγιο ενώ είστε παρόντες, σας παρακαλώ να του πείτε πως δεν επιτρέπετε μια τέτοια συμπεριφορά στο σπίτι σας. Το ίδιο ισχύει αν δείτε το παιδί μου να βλέπει ακατάλληλα βίντεο στο ίντερνετ όταν δεν είμαι εγώ εκεί.

Αν μάθετε πως το παιδί μου κάνει bullying σε κάποιο άλλο παιδί και του φέρεται άσχημα, τότε θα ήθελα να το ξέρω. Το ίδιο ισχύει και αν το παιδί μου πέσει θύμα bullying και εγώ δεν το ξέρω ή δεν έχω καταλάβει κάτι από την συμπεριφορά του.

Αν το παιδί μου έχει πάρει κάτι που δεν είναι δικό του είτε είναι χρήματα είτε πράγματα από κατάστημα, σας παρακαλώ θα ήθελα να μου το πείτε.

Αν δείτε το παιδί μου να κάνει κακό στον εαυτό του ή να έχει κάποιες διαταραχές που δεν έχουν πέσει στην αντίληψή μου, τότε ενημερώστε με.

Μην ανησυχείτε σχετικά με το πως θα αντιδράσω σε μια τέτοια αποκάλυψη.

Δεν θα χαλάσω την σχέση μου μαζί σας επειδή είπατε κάτι αρνητικό για το παιδί μου.Δεν είμαι τέτοιος γονιός.

babyradio.gr– Γεωργία Τ.

12 Λόγοι για τους οποίους κλαίνε τα μωρά και πως να τα ηρεμήσετε!

Τα παιδιά που δεν έχουν την προσοχή μας αγαπούν διαφορετικά…

«Πειράζει» κάποιος ενήλικας το παιδί σας;Ορίστε γιατί πρέπει να απαντήσετε!