Ανακαλύπτω τα Σπουδαιότερα Έργα Τέχνης: ένα βιβλίο για να αγαπήσουν τα παιδιά την τέχνη

Ξυπνώντας στα παιδιά τη λαχτάρα να δουν, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την τέχνη.

Πόσο θα ήθελα να πάρω τη Δανάη και τον Αλέξη από το χέρι και να ταξιδέψουμε στα μεγαλύτερα μουσεία και μνημεία του κόσμου και να δούμε παρέα τα σπουδαιότερα έργα τέχνης!

Να περάσουμε παρέα την πύλη του Λούβρου για να σταθούμε μπροστά στη Μόνα Λίζα. Να προσπαθήσουμε να λύσουμε το μυστήριο για το διάσημο χαμόγελό της και να δούμε από κοντά πώς το βλέμμα της σ’ ακολουθεί όπου κι αν σταθείς. Να μιλήσουμε για τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι και τον άνθρωπο της Αναγέννησης…

Πόσο θα ήθελα να τσεκάρουμε τα εισιτήριά μας στο μουσείο Ορσέ και να απολαύσουμε δίπλα δίπλα τις Ταϊτινές Γυναίκες στην Παραλία του Πολ Γκογκέν. Να φανταστούμε τη ζωή του διάσημου ζωγράφου στην Ταϊτή, τη φιλία του με τον Βαν Γκογκ και να θαυμάσουμε τα έντονα χρώματα που ξέρω ότι θα τους συναρπάσουν…

Κι από το Παρίσι να πετάξουμε στο MoMa της Νέας Υόρκης για τις Κονσέρβες Σούπας Κάμπελ του Άντι Γουόρχολ, στην Αίγυπτο για τη Σφίγγα και από εκεί στα Νησιά του Πάσχα για τους φύλακες Μοάι, στην Κίνα για τον Πήλινο Στρατό…

Αυτό είναι το δικό μου όνειρο. Δεν ξέρω αν θα το ήθελαν κι εκείνα. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι μπορώ να ξυπνήσω μέσα τους τη λαχτάρα! Να δουν, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την τέχνη.

Και τότε το όνειρό μου θα είναι και δικό τους!

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ

Μπορεί να μην είναι καθόλου εύκολο να κάνουμε όλα αυτά τα ταξίδια στον κόσμο για να γνωρίσουν τα παιδιά από κοντά τα μεγαλύτερα έργα τέχνης, αλλά ήταν πανεύκολο να ξυπνήσω μέσα τους την αγάπη για την τέχνη κάθε είδους και τη λαχτάρα να ονειρευτούν μια μέρα να τα δουν όλα από κοντά!

Τους έκανα δώρο το βιβλίο Ανακαλύπτω τα Σπουδαιότερα Έργα Τέχνης που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Το ξεφύλλισαν με ενθουσιασμό, διάβασαν ή τους διάβασα για τη μυστηριώδη ομορφιά της Μόνα Λίζα, τον γεροδεμένο Δαβίδ, τον γιγάντιο Βούδα, τον Χριστό τον Λυτρωτή και τη Μικρή Γοργόνα και απόλαυσαν το μεγαλείο των ηλιοτρόπιων.

Παρέα με τη Μίνα, τη γάτα, και τις δίδυμες Άννα και Λάνα ταξίδεψαν γύρω από τους πιο διάσημους πίνακες και γλυπτά. Έμαθαν πώς προέκυψε καθένα, πληροφορίες για τους καλλιτέχνες που τα δημιούργησαν και τις τεχνικές που χρησιμοποίησαν.

Κάποιες μέρες μού έκαναν και κουίζ, για να μαντέψω σε ποια σελίδα είχαν ανοιχτό το βιβλίο 😉

Εντάξει, τα κατάφερα, το όνειρό μου να ταξιδέψουμε τον κόσμο και να ανακαλύψουμε παρέα τα σπουδαιότερα έργα τέχνης τώρα είναι και δικό τους όνειρο!

Προτεινόμενη Ηλικία: 6+

Βρες το βιβλίο εδώ