Ανακούφιση από τους κολικούς με ένα εύκολο μασάζ στο μωρό σας (video)

Μπορεί οι κολικοί να μην είναι επικίνδυνοι για το μωρό σας, αν και τα αίτια των κολικών ακόμα δεν είναι διαπιστωμένα, αυτό όμως δεν θα πει ότι δεν πονάει! Όταν έρχονται οι πόνοι μπορούμε να τους ανακουφίσουμε με τεχνικές, αλλά η αποτελεσματική ανακούφιση έρχεται με ένα εύκολο μασάζ.

Η αγαπημένη μας Γεωργία Λεζέ, Μαία MSc, Σύμβουλος θηλασμού IBCLC και υπεύθυνη του κέντρου Μαιευτικής Φροντίδας All4Baby μας κατευθύνει για την αποτελεσματικότερη φροντίδα του μωρού μας μετά τον τοκετό.

Παρόλο που είναι είναι καλοκαίρι, οι ετοιμασίες για την ημερίδα “Τα πάντα για την μητέρα και το μωρό” που θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου, συνεχίζονται κανονικά. Μη χάσετε την ευκαιρία ενημέρωσης για το φυσικό και φυσιολογικό τοκετό όπως και για τα πάντα που αφορούν τη μητέρα και το μωρό.

Η ημερίδα “Τα πάντα για τη μητέρα και το μωρό” θα γίνει στον πολυχώρο πολιτισμού “Αθηναΐς” στις 12 Οκτωβρίου 2019.

Ένα ανακουφιστικό μασάζ για τον κολικό το μωρού δεν ξεπερνάει τα 10 λεπτά χρόνο και γίνεται όταν το μωρό δεν δείχνει να πεινάει ή να νυστάζει και όσο το μωρό είναι ακόμα ξύπνιο. Ιδανικά, αυτό το θεραπευτικό μασάζ επαναλαμβάνεται 2 με 3 φορές την ημέρα.

Διαδικασία

Αφού διώξετε πρώτα τη δική σας ένταση με αναπνοές, ώστε να μην τη μεταφέρετε στο μωρό σας, μπορείτε να ξεκινήσετε με τις παρακάτω κινήσεις πάνω από τα ρούχα το μωρού τις πρώτες φορές.

Ιδανικά χρειάζεται να έχετε καλή οπτική επαφή με το μωρό σας και αυτό να είναι άνετα ξαπλωμένο.

1η κίνηση

Βάλτε αρκετή ποσότητα από λαδάκι για μασάζ στα χέρια σας και εφαρμόστε πίεση σιγά-σιγά από το θώρακα του μωρού προς την κοιλιά του. Η πίεση θα πρέπει να είναι τέτοια που να μπαίνουν τα χέρια 1 με 2 εκατοστά στην κοιλίτσα του μωρού.

Αν δείχνει δυσαρέστηση στην πίεση αυτή, σταματάμε για λίγο το χέρι μας εκεί που αισθάνεται άνετα μέχρις ότου να μας δείξει ότι θέλει κι άλλο. Εφαρμόζουμε 3, 6 ή 9 φορές την κάθε κίνηση.

2η κίνηση

Στη δεύτερη κίνηση οι πιέσεις γίνονται κυκλικά γύρω από τον ομφάλιο λώρο, πρώτα με το ένα χέρι και μετά και με τα δύο. Πάλι η πίεση είναι τέτοια που να βυθίζει τα δάχτυλά μας 2εκ. μέσα στην κοιλιακή χώρα. Με αυτόν τον τρόπο ακολουθούμε τη φορά του εντέρου και του επιτρέπουμε μηχανικά να το κινήσουμε.

Όσο πιο πολλές φορές εφαρμόσουμε αυτές τις κινήσεις τόσο πιο εύκολα και γρήγορα θα γνωρίζουμε αν βοηθάμε το μωράκι μας με αυτές.

3η κίνηση

Στην 3η και τελευταία κίνηση μετακινούμε τα πόδια του μωρού ώστε να κάνουν αυτά τις πιέσεις που χρειαζόμαστε. Ξεκινάμε με τα πόδια του τεντωμένα και τα λυγίζουμε έτσι ώστε να βυθίζονται στην κοιλίτσα του και μετά τα τεντώνουμε και πάλι.

Δείτε το βίντεο με όλες τις κινήσεις όπως το ετοίμασε η κα Λεζέ.