Ανοιξιάτικο Καθάρισμα: Πράγματα που Πρέπει Επιτέλους να Ξεφορτωθείτε

Ανοιξιάτικο Καθάρισμα: Πράγματα που Πρέπει Επιτέλους να Ξεφορτωθείτε

Ανοιξιάτικο Καθάρισμα

H άνοιξη και το φθινόπωρο είναι δύο εποχές που μας αρέσει να ανανεωνόμαστε. Έτσι, αυτές τις δύο εποχές αλλάζουμε συνήθως λουκ στα μαλλιά μας, αγοράζουμε νέα ρούχα και ανανεώνουμε το σπίτι μας. Δείτε μερικά πράγματα που καλό θα ήταν να ξεφορτωθείτε ώστε να αδειάσουν οι χώροι στο σπίτι σας και να μπορείτε να το ανακαινίσετε πιο εύκολα, κάνοντας το ανοιξιάτικο καθάρισμα σας.

Αδειάστε τις ντουλάπες Υπάρχουν δύο πράγματα μέσα στο σπίτι σας που πιάνουν πολύ χώρο, τα έχετε σε μεγάλη ποσότητα και δεν τα χρειάζεστε. Πετσέτες και πουλόβερ. Στα περισσότερα σπίτια συνήθως υπάρχουν ένα σωρό πετσέτες χωρίς να υπάρχει λόγος. Πετάξτε τις παλιές που έχουν σκληρύνει και κρατήστε μόνο αυτές που σας αρέσουν και χρησιμοποιείτε πιο συχνά. Ελέγξτε τη ντουλάπα σας για παλιά πουλόβερ που έχετε από το λύκειο ή τα φοιτητικά σας χρόνια και πετάξτε τα, τροποποιήστε τα ή δώστε τα σε κάποιον που τα έχει περισσότερη ανάγκη.

2katharisma

Αδειάστε τις βιβλιοθήκες Αδειάστε τις βιβλιοθήκες σας βγάζοντας τα βιβλία που δεν πρόκειται να ξαναδιαβάσετε. Δεν υπάρχει λόγος να κρατάτε βιβλία που δεν σας «γεμίζουν» πια ή που δεν έχετε σκοπό να διαβάσετε. Πηγαίνετε σε κάποια δανειστική βιβλιοθήκη και δώστε τα. Θα χαρούν πολύ να τα πάρουν.

Επικεντρωθείτε στο τώρα Το κλασικό λάθος που γίνεται στα περισσότερα σπίτια είναι πως ο πιο πολύς κόσμος δυσκολεύεται να απαγκιστρωθεί από το παρελθόν του και μένει κολλημένος σε αυτό. Πετάξτε οτιδήποτε έχει σχέση με το πριν για να κάνετε χώρο για νέες εμπειρίες στη ζωή σας. Αν πριν 10 χρόνια δουλεύατε σε κάποια εταιρεία που επέβαλε αυστηρό και συντηρητικό ντύσιμο, δεν υπάρχει λόγος να κρατάτε εκείνα τα ρούχα για όλη σας τη ζωή, από τη στιγμή που πλέον κάνετε μια άλλη δουλειά που σας αρέσει πολύ περισσότερο. Αφήστε το παρελθόν πίσω και δώστε χώρο στο σπίτι σας να γεμίσει με νέα πράγματα και νέες αναμνήσεις.

Ήρθε η άνοιξη! Καιρός να καθαρίσεις τους τοίχους του σπιτιού…

3katharisma

Πετάξτε ό,τι δεν χρησιμοποιείτε πια Τα αρκουδάκια που είχατε στα παιδικά σας χρόνια, οι μπάλες και τα παιχνίδια που παίζατε στην εφηβική ζωή, τα χόμπι που είχατε στα φοιτητικά σας χρόνια, όλα αυτά και πολλά άλλα ανήκουν στο παρελθόν. Πετάξτε παλιές τσάντες, παπούτσια και ρούχα. Μπορεί η μόδα να ανακυκλώνεται αλλά ποτέ δεν επιστρέφει αυτούσια και ακόμα κι αν ένα συγκεκριμένο ρούχο κάνει δυναμικό comeback, εσείς σαν άνθρωποι αλλάζετε. Έτσι, τα παλιά ρούχα συνήθως δεν σας κάνουν την ίδια αίσθηση να τα φορέσετε ακόμα και αν έχουν επιστρέψει στη μόδα. Κρατήστε αν θέλετε ένα με δύο διαχρονικά κομμάτια και δώστε τα υπόλοιπα σε ιδρύματα, σε ανθρώπους που τα χρειάζονται ή για ανακύκλωση.

Μην ξεχνάτε πως η ζωή περνάει γρήγορα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μένετε προσκολλημένοι στο παρελθόν. Ανανεώστε το σπίτι σας πετώντας πράγματα και φέρνοντας νέα πνοή στους χώρους σας. Ανανεώνοντας το σπίτι σας θα ανανεωθεί και η ζωή σας.

Πηγή: faysbook.gr

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε το μυστικό για το ανοιξιάτικο καθάρισμα του σπιτιού!

Ήρθε η Ώρα για το «Ανοιξιάτικο Καθάρισμα». 13 Tips για να το Κάνετε Χωρίς να το Καταλάβετε