Απίστευτο! Δείτε πώς μετακινούνται οικογενειακώς στην Ελβετία (vid)

Και ενώ όλο ένα και περισσότερες φωνές ακούγονται υπέρ του παιχνιδιού και της χαράς ως σημαντικό συστατικό της ζωής και κάτι για το οποίο χρειάζεται να επενδύσουμε όλοι στη ζωή μας, η Ελβετία έμπρακτα τοποθετείται σχετικά.

Με μία δράση έκανε πολλά τόσο για το κλίμα και το περιβάλλον όσο και για το παιχνίδι και την ποιότητα ζωής. Η κίνηση απλή: εγκαταστάθηκαν παιδικές χαρές μέσα στα τρένα!

Ενθαρρύνοντας τους γονείς να ταξιδεύουν με το τρένο και κάνοντας την όλη διαδικασία διασκεδαστική, δημιούργησαν ένα βαγόνι με θέμα τη ζούγκλα. Ένα βαγόνι για παιχνίδι με τσουλήθρα, επιτραπέζια παιχνίδια και αρκετό χώρο για καρότσια. Ο αντίστοιχος ελβετικός ΟΣΕ σχεδίασε τα βαγόνια ειδικά για παιδιά κάτω των 6 ετών και όλα τα τρένα με δύο επίπεδα έχουν από ένα. Φυσικά, οι μικροί ταξιδιώτες κάτω των 6 ετών ταξιδεύουν δωρεάν.

Στην Ελβετία ο μέσος όρος που ταξιδεύει ο κάθε πολίτης με το τρένο φτάνει τα 2.400 χλμ το χρόνο. Αυτός ο τρόπος μετακίνησης είναι σαφώς πιο ευνοϊκός για το περιβάλλον από ότι με το αυτοκίνητο, διοχετεύοντας 7 φορές λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα ανά χιλιόμετρο για κάθε επιβάτη.

Καλύτερα να μη ρωτήσουμε για το πόσο σοβαρά λαμβάνουμε αυτά τα θέματα στην Ελλάδα…