Το άπλωμα των ρούχων μέσα στο σπίτι βλάπτει σοβαρά την υγεία!

Το άπλωμα των ρούχων μέσα στο σπίτι βλάπτει σοβαρά την υγεία!άπλωμα των ρούχων

Τους καλοκαιρινούς μήνες η διαδικασία του απλώματος είναι εξαιρετικά εύκολη καθώς απλώνετε με το γνωστό και παραδοσιακό τρόπο τα ρούχα στο μπαλκόνι σας και εξαιτίας των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών τα ρούχα σας είναι έτοιμα πριν καλά-καλά το καταλάβετε.

Τα προβλήματα ξεκινάνε από το φθινόπωρο και μετά καθώς η υγρασία είναι ανασταλτικός παράγοντας για το στέγνωμα των ρούχων.

Για το λόγο αυτό τους χειμερινούς μήνες που οι βροχές και τα κρύα κάνουν την εμφάνισή τους και οι νοικοκυρές να αναγκάζονται να απλώνουν τα ρούχα μέσα στο διαμέρισμα, πάνω στα καλοριφέρ και τις καρέκλες. Φυσικά το να στεγνώνουν τα ρούχα μέσα στο σπίτι βλάπτει την υγεία ολόκληρης της οικογένειας.

Η συνήθης λάθος τακτική είναι να τοποθετείτε τα ρούχα πάνω στο καλοριφέρ για να στεγνώσουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα.

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τι συμβαίνει όταν αποφασίσετε να στεγνώσετε τα ρούχα σας εντός του σπιτιού.

Τοποθετώντας τα μπλουζάκια σας πάνω στα καλοριφέρ αυτομάτως αυξάνονται τα επίπεδα υγρασίας του προσωπικού σας χώρου κατά 30% δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ανάπτυξης μούχλας. Η μούχλα όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε ευνοεί την ανάπτυξη μυκήτων και συγκεκριμένα του μύκητα ασπέργιλλου, που ευθύνεται για την ασπεργίλλωση, τη λοίμωξη δηλαδή των πνευμόνων.

Τα επίπεδα υγρασίας αυξάνονται κατά 30% όταν στεγνώνετε τα ρούχα μέσα στο σπίτι με αποτέλεσμα την δημιουργία μούχλας.

Τα επίπεδα υγρασίας αυξάνονται κατά 30% όταν στεγνώνετε τα ρούχα μέσα στο σπίτι με αποτέλεσμα την δημιουργία μούχλας.

Αξίζει να πούμε πως ο συγκεκριμένος μύκητας μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην υγεία ασθενών οργανισμών και γι’αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σας πούμε πως μπορείτε να τον αποφύγετε.

Σαφώς και υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις αρκετά πιο υγιεινές που μπορούν να βοηθήσουν στο στέγνωμα των ρούχων κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Μια λύση είναι να είστε υπομονετικοί και να αφήνετε για περισσότερο χρονικό διάστημα τα ρούχα σας στο μπαλκόνι μέχρι να στεγνώσουν. Επίσης αν έχετε κάποιες οικονομίες μπορείτε να αγοράσετε ένα στεγνωτήριο. Τέλος, αν θέλετε να απλώνετε τα ρούχα μέσα στο σπίτι, μπορείτε να το κάνετε σε ένα καλά αεριζόμενο δωμάτιο το οποίο να είναι μακριά από την κρεβατοκάμαρα και το σαλόνι. Αν δεν έχετε κάποιο τέτοιο δωμάτιο η μόνη λύση είναι το μπαλκόνι.

Πηγή:  spirossoulis.com

Διαβάστε ακόμη:

17 αντικείμενα που δεν γνωρίζατε ότι έχουν ημερομηνία λήξης

Μάθε τι πραγματικά προσέχουν οι καλεσμένοι που έρχονται στο σπίτι σου!