Αποκόλληση του πλακούντα – Αιτίες, συμπτώματα και θεραπείες

Αποκόλληση του πλακούντα – Αιτίες, συμπτώματα και θεραπείες

Η εγκυμοσύνη είναι μια ευαίσθητη φάση, και οι εβδομάδες που προηγήθηκαν της εργασίας μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος μιας αποκόλληση του πλακούντα. Και, αν ο γιατρός σας έχει μιλήσει σε σας γι ‘αυτό, ή ψάχνετε για κάποιες πληροφορίες για την πρόληψη του πλακούντα επιπλοκές για την υγεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να διαπιστώσετε ότι διαβάζετε αυτό το post θα μπορούσε να είναι μια καλή ιδέα.

 Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]Τι είναι η αποκόλληση του πλακούντα;

Μια αποκόλληση του πλακούντα ή πλακούντα αποκόλληση, ή αποκόλληση του πλακούντος, είναι η μερική ή ολική απόσπαση του πλακούντα από το τοίχωμα της μήτρας πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία παράδοσης. Ο πλακούντας είναι ένα όργανο που αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Βοηθά να μεταφέρει την τροφή και το οξυγόνο από το σώμα σας με το μωρό. Αν και σπάνια, η αποκόλληση του πλακούντα μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή τόσο για τη μητέρα και το μωρό.

Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα αποκόλληση του πλακούντα να συμβεί κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου της εγκυμοσύνης. Μετά την 20η εβδομάδα της κύησης, υπάρχει πάντα μια παρατεταμένη κίνδυνο αποκόλληση του πλακούντα.

Αιτίες της αποκόλληση του πλακούντα:

Αποκόλληση του πλακούντα μπορεί να συμβεί οφείλεται σε πολλούς λόγους. Είναι συχνά δύσκολο να εντοπίσουμε την αιτία αυτής της επιπλοκής. Ωστόσο, ορισμένες πιθανές αιτίες της αποκόλληση του πλακούντα συνήθως περιλαμβάνουν:

  • Κοιλιά τραύμα (τραυματισμό, πτώση ή ατυχήματα)
  • Ταχεία ή ξαφνική εξάντληση του αμνιακού υγρού (το υγρό που περιβάλλει και προστατεύει το έμβρυο μέσα στη μήτρα).

Αποκόλληση του πλακούντα Παράγοντες κινδύνου:

κινδύνων ή την πιθανότητα της αποκόλληση του πλακούντα σας μπορεί να αυξήσει οφείλεται σε διάφορους παράγοντες:

  • Η υπέρταση είναι μια μακροχρόνια κατάσταση, η οποία μπορεί να προκύψουν λόγω της εγκυμοσύνης σας. Σε κάθε περίπτωση, εάν η αρτηριακή σας πίεση είναι υψηλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, έχετε μια κίνδυνο να εμφανίσουν αποκόλληση του πλακούντα.
  • Ιστορία της αποκόλληση του πλακούντα σε προηγούμενες εγκυμοσύνες σας.
  • Κάπνισμα
  • Η χρήση της κοκαΐνης
  • Θρομβοφιλία ή διαταραχές της πήξης του αίματος
  • Πολλαπλές έμβρυα, που μπορεί να προκαλέσει ο πλακούντας να ξεφύγει από τη μήτρα μετά το πρώτο μωρό γεννιέται σε περίπτωση που είστε έγκυος με δίδυμα / πολλαπλές μωρά.
  • Οι έγκυες γυναίκες, ηλικίας άνω των 40, έχουν υψηλότερο από το συνηθισμένο κίνδυνο του πλακούντα τους, το σπάσιμο μακριά πριν από την πλήρη θητεία.

Τα συμπτώματα της αποκόλληση του πλακούντα:

Τα συμπτώματα της αποκόλληση του πλακούντα μπορεί να αναπτυχθεί σταδιακά ή απότομα. Τα συμπτώματα συνήθως προκαλούν:

  • Κοιλιακό άλγος
  • κολπική αιμορραγία
  • Πόνος στην πλάτη
  • Η ταχεία και έντονη συσπάσεις της μήτρας.
  • Μήτρας τρυφερότητα ή σκληρότητα

Σημείωση:

  • Εάν έχετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω σημεία και τα συμπτώματα της αποκόλληση του πλακούντα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια.
  • Μπορεί να μην αισθάνονται πόνο, αλλά βιώνουν μόνο μέτρια κολπική αιμορραγία. Ωστόσο, οποιαδήποτε παράλειψη γρήγορα μπορεί να είναι επικίνδυνη για το μωρό σας.
  • Στην περίπτωση αυτή, αποκόλληση του πλακούντα συμβαίνει και με βραδύτερο ρυθμό, μπορεί να παρατηρήσετε αίμα από τον κόλπο σας σποραδικά.

Επιπλοκές της αποκόλληση του πλακούντα:

Σε σοβαρές περιπτώσεις, η αποκόλληση του πλακούντα μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές.

  • Λόγω ανεπαρκούς οξυγόνο, το μωρό σας μπορεί να έχει εγκεφαλική βλάβη. Μπορεί επίσης να υποφέρουν από προβλήματα ανάπτυξης λόγω έλλειψης τροφής. Πρόωρου τοκετού είναι επίσης μια δυνατότητα.
  • Μπορείτε να ζήσετε σοκ λόγω της υπερβολικής απώλειας αίματος. Μπορείτε επίσης να υποφέρουν από ανεπάρκεια οργάνων ή χρειάζεστε μετάγγιση αίματος. Μπορεί επίσης να υπάρξει ανάγκη για υστερεκτομή (χειρουργική αφαίρεση της μήτρας) σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε ανεξέλεγκτη αιμορραγία μετά τον τοκετό οφείλεται σε αποκόλληση του πλακούντα.
  • Σε ακραίες περιπτώσεις, αποκόλληση του πλακούντα μπορεί να αποβεί μοιραία τόσο για τη μητέρα και το μωρό.

Διάγνωση αποκόλληση του πλακούντα:

Ο γιατρός σας μπορεί να διεξάγει μερικές δοκιμές για να επιβεβαιωθεί η αιτία του κοιλιακού πόνου σας, κολπική αιμορραγία ή άλλα συμπτώματα.

1. Φυσική Εξετάσεων:

Ο γιατρός θα προβεί σε φυσική εξέταση για να ελέγξετε την κατάσταση της μήτρας σας. Κάθε ακαμψία ή ευαισθησία στη μήτρα δείχνει ένα πρόβλημα που χρειάζεται ιατρική φροντίδα.

2. κοιλιακό υπερηχογράφημα:

Δεν είναι δυνατόν να ανιχνευθούν αποκόλληση του πλακούντα με τη βοήθεια ενός υπερηχογράφημα. Αν η δική σας είναι μια παρόμοια περίπτωση, ο γιατρός σας θα εκτελέσει περαιτέρω εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί το πρόβλημα.

3. Δοκιμές αίματος:

Ο γιατρός σας μπορεί να προβεί σε γενική εξέταση αίματος (CBC) να γνωρίζει ο αριθμός αιμοπεταλίων σας. Ο χαμηλός αριθμός αιμοπεταλίων αυξάνει τον κίνδυνο της απώλειας αίματος. Μια εξέταση αίματος μπορεί επίσης να επιβεβαιώσει εάν έχετε αναιμία. Η αναιμία μπορεί να δείχνουν βαριά απώλεια αίματος λόγω αποκόλληση του πλακούντα.

Παρακολούθηση 4. εμβρυϊκού καρδιακού ρυθμού:

Μπορεί να επιβεβαιώσει την κατάσταση της υγείας του μωρού σας.

5. Υπερυχογραφική:

Επιτρέπει το γιατρό σας για να εξετάσει τα όργανα αναπαραγωγής σας.

Θεραπεία αποκόλληση του πλακούντα:

Η θεραπεία για αποκόλληση του πλακούντα μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης. Θα εξαρτηθεί επίσης από την παράδοση σας λόγω ημερομηνία και την εμβρυϊκή υγεία. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι δυνατόν να ξαναβάλουν τον πλακούντα.

  • Αν αποκόλληση του πλακούντα σας δεν είναι σοβαρή, η παραμονή στο νοσοκομείο μπορεί να μην είναι απαραίτητο για σας. Εάν αντιμετωπίζετε πρόωρου τοκετού, ίσως χρειαστεί να πάρετε φάρμακα για να τους σταματήσει. Ο γιατρός μπορεί να σας συνταγογραφήσει φάρμακα για να βοηθήσει τους πνεύμονες του μωρού σας αναπτύσσονται σωστά. Αυτό είναι ένα σημαντικό με το σχέδιο θεραπείας σε περίπτωση που χρειαστεί να πάτε για την έγκαιρη παράδοση.
  • Αν η υπόθεσή σας είναι κρίσιμη, ίσως χρειαστεί να παραμείνει στο νοσοκομείο. Αυτό είναι απαραίτητο αν οι γιατροί πρέπει να ελέγξετε την κατάσταση του εμβρύου.
  • Σε σοβαρές περιπτώσεις αποκόλληση του πλακούντα, την παράδοση του μωρού γίνεται συχνά απαραίτητη. Στις περισσότερες πιθανότητα, μπορεί να χρειαστεί να υποβληθεί σε καισαρική τομή (C-τμήμα).
  • Αν η εμπειρία σας ήπια αποκόλληση του πλακούντα κοντά στην οφειλόμενη ημερομηνία σας, ένα κολπικό τοκετό μπορεί να είναι δυνατό για σας.
  • Μπορεί να χρειαστεί μετάγγιση αίματος σε περίπτωση αιμορραγίας σας είναι υπερβολική.

Πρόληψη αποκόλληση του πλακούντα:

Δεν υπάρχει αλάνθαστος τρόπος για την πρόληψη αποκόλληση του πλακούντα. Αλλά μπορείτε να πάρετε κάποια μέτρα για να μειώσει τον κίνδυνο αυτής της επιπλοκής.

  • Διατηρήστε την αρτηριακή σας πίεση υπό έλεγχο. Εάν πάσχετε από υψηλή αρτηριακή πίεση, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τους τρόπους για να το ελέγξει, πριν να προγραμματίσετε την εγκυμοσύνη σας.
  • Αποφύγετε τα ναρκωτικά και κατάχρηση ουσιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.
  • Αν έχετε ιστορικό αποκόλληση πλακούντα και θέλουν να συλλάβουν και πάλι, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τυχόν κινδύνους για την υγεία.
  • Πριν από σχεδιάζετε εγκυμοσύνη σας να λάβει κάποια προληπτικά μέτρα για την υγεία σας. Πηγαίνετε για ένα πλήρες τσεκ-απ υγείας, ώστε να ξέρετε τι πρέπει να προσέξετε για τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Μάθετε για τα σημάδια, έτσι ώστε να μπορείτε να ζητήσετε επείγουσα ιατρική περίθαλψη, αν χρειαστεί.