Αθερίνα “Ιστορίες του Βυθού”

atherina_cover

Το πρώτο βιβλίο της σειράς “Ιστορίες του Βυθού” μας διηγείται τις περιπέτειες της αθερίνας! Οι πίνακες του βιβλίου φτιάχτηκαν από τον Rodrigo Correia de Melo με τη χρήση ξυλογκραβούρας.

Βιογραφικό συγγραφέα
Η Σεβαστή Χαλκίτη γεννήθηκε το 1985, στο νησί της Καλύμνου. Είχε την τύχη να μεγαλώνει κοντά στη φύση, με ατέλειωτα καλοκαίρια στη θάλασσα, έντονες μυρωδιές και χρώματα, και παιχνίδι σε αλάνες μέχρι τελικής πτώσης. Η ίδια έδειχνε να έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τα βιβλία και τις ιστορίες της γιαγιάς της, που την ταξίδευαν σε μια άλλη πραγματικότητα.
Από πολύ νωρίς εκδήλωσε την επιθυμία να ασχοληθεί επαγγελματικά με παιδιά κι έτσι το 2002 μπήκε για πρώτη φορά σε αίθουσα διδασκαλίας, κάνοντας παιχνίδι στα Αγγλικά σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Τον επόμενο χρόνο εισάγεται στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.
Από το 2008 έχει τη χαρά να «συνεργάζεται» με παιδιά από 0-6 ετών συστηματικά, δίνοντας έμφαση στην ελευθερία τους, την ανάπτυξη της ανεξαρτησίας τους, καθώς και στην καλλιτεχνική τους έκφραση.
Το 2014 αποτελεί για αυτήν ξεχωριστή χρονιά, καθώς δημοσιεύεται το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο “Αθερίνα”, με την υποστήριξη των εκδόσεων CaptainBook.gr.
Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η γαρίδα η Κατερίνα,
Συναντά μια Αθερίνα.
Μοναχή και σαστισμένη
έμοιαζε πελαγωμένη!

«Τι συμβαίνει αθερίνα;»
την ρωτά η Κατερίνα
«… και τι κάνεις μες στο βράδυ
μακριά απ’ το κοπάδι;»

Τίτλος: Αθερίνα
Ονομασία σειράς: Ιστορίες του Βυθού
Συγγραφέας: Σεβαστή Χαλκίτη
Εικονογράφος: Rodrigo Correia de Melo

Είδος:
Παιδικό βιβλίο
Σελίδες: 24
Σχήμα: 24 Χ 34
ISBN: 978-618-5058-20-3
Τιμή: 14,00 € (περιλαμβάνεται ΦΠΑ)
.
Αν σας άρεσε το άρθρο πατήστε Share… και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!