Baby on board: Έξι “δουλειές” στο μωρουδιακό δωμάτιο που μόνο ο μπαμπάς μπορεί να κάνει

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι μια σούπερ ευτυχισμένη φάση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα πάντα γύρω σου (και μέσα σου, εδώ που τα λέμε!) είναι ρόδινα! Καθώς ο καιρός προχωρά, η κοιλίτσα καταλαμβάνει ασύλληπτα μεγέθη, τα πόδια πρήζονται, η αγωνία κορυφώνεται και ας μην μιλήσουμε για τις ορμόνες που χτυπούν… κόκκινο.

Και μέσα σε όλα όσα έχεις να διευθετήσεις και να προετοιμάσεις για τον ερχομό του μωρού, σίγουρα θα τριβελίζει το μυαλό σου και το μωρουδιακό δωμάτιο. Πες μου, όμως, με ποιον τρόπο έχεις φανταστεί ότι θα το εξοπλίσεις και θα το διακοσμήσεις; Προφανώς και δεν είσαι στην κατάλληλη θέση να σκαρφαλώνεις σε σκάλες, να βάφεις τοίχους και να μεταφέρεις έπιπλα! Μήπως, λοιπόν, ξεχνάς έναν πολύ σημαντικό τύπο; Ναι, εκείνον που κάθεται δίπλα σου εννοώ, τον μπαμπά! Ήρθε, επομένως, η ώρα να μοιράσεις αρμοδιότητες και να αναθέσεις στον σύντροφό σου όλες εκείνες τις δουλειές, τις οποίες εσύ δεν μπορείς να κάνεις, όπως είναι η διαμόρφωση του bebe δωματίου!

Παρακάτω, λοιπόν, μπορείς να δεις (και να δείξεις στον σύντροφό σου) όλες τις βαριές “ανδρικές” δουλειές που μπορεί να κάνει για να ετοιμάσει τον χώρο του μωρού!

Task #1: Το θέμα του υπνοδωματίου

Κάποιοι προτιμούν το baby pink/blue και τα λουλουδάκια/αυτοκινητάκια. Εσείς μπορείτε να δείξετε μεγαλύτερη δημιουργικότητα και να επιλέξετε ένα θέμα με περισσότερη φαντασία! Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε από κοινού να κάνετε μια εκτεταμένη περιήγηση στο Pinterest, ώστε να πάρετε ιδέες και όταν καταλήξετε σε ένα συγκεκριμένο στυλ, τότε ο μπαμπάς-to-be μπορεί να επισκεφτεί το κοντινότερο χρωματοπωλείο, ώστε να εφοδιαστεί με τα χρώματα, τα πινέλα, τις σκαφίδες, τις χαρτοταινίες και τα προστατευτικά χαρτόνια ή νάιλον για τα πατώματα! Επόμενο βήμα είναι να… πέσει με τα μούτρα στην δουλειά!

Task #2: Το χαλί ή η μοκέτα του δωματίου

Μετά από λίγους μήνες, το μικρά σας θα αρχίσει να περνά αρκετό χρόνο στα… πατώματα, μπουσουλώντας ή απλά παίζοντας με τα παιχνίδια του, όταν πλέον θα είναι σε θέση να κάθεται. Γι’ αυτό και το δάπεδο του δωματίου του θα χρειαστεί την κατάλληλη επένδυση. Και αυτή, λοιπόν, είναι άλλη μία δουλειά που μπορεί να κάνει ο μπαμπάς, επιλέγοντας το χαλί ή την μοκέτα που θα τοποθετηθεί στο πάτωμα, αλλά και την τοποθέτησή τους!

Task #3: Η συναρμολόγηση των επίπλων

Προφανώς θα έχετε επιλέξει μία σύνθεση επίπλων, η οποία θα αποτελείται από την κούνια, την καλαθούνα, την αλλαξιέρα, την συρταριέρα, τα ράφια και οτιδήποτε άλλο αποφασίσετε να περιλαμβάνει το δωμάτιο. Ώρα, λοιπόν, ο μπαμπάς να πάρει τα εργαλεία του και να συναρμολογήσει όλα τα έπιπλα που θα φτάσουν στο σπίτι!

Task #4: Η διαμόρφωση της αλλαξιέρας

Μόλις τελειώσει η συναρμολόγηση των επίπλων, φτάνει η στιγμή της τελικής διαμόρφωσής τους. Πρώτη-πρώτη έρχεται η αλλαξιέρα, που πρέπει να εξοπλιστεί με συγκεκριμένα πράγματα! Πάνες, βαμβακερά πανάκια, κρέμες για τα συγκάματα, φορμάκια, κάδος απορριμάτων, αδιάβροχα πετσετάκια, οινόπνευμα και αντισηπτικό υγρό χεριών είναι μόνο μερικά από όσα “αξεσουάρ” πρέπει να βρουν την θέση τους στην καινούρια αλλαξιέρα!

Task #5: Η ρύθμιση της ενδοεπικοινωνίας

Πρώτο βήμα είναι να προμηθευτείτε ένα καλό σύστημα ενδοεπικοινωνίας, χωρίς υπερβολικά κομφόρ που μπορεί να αποδειχθούν εντελώς αχρείαστα, αλλά με σύνεση. Έπειτα, θα χρειαστεί κάποιος να θέσει το ηλεκτρονικό σύστημα σε λειτουργία. Μάντεψε ποιος θα το κάνει! Ο μπαμπάς εννοείται, γιατί δεν θέλω να ξέρω σε πόσα κομμάτια μπορεί να το σπάσεις από τον εκνευρισμό σου που “δεν δουλεύει αυτό το μαραφέτι”!

Task #6: Το πλύσιμο των μωρουδιακών ρούχων

Πιθανότατα να έχετε ήδη προμηθευτεί ένα σωρό ρουχαλάκια για το νεογέννητο και άλλα τόσα θα αποκτήσετε με την μορφή δώρων μόλις γεννηθεί το μωρό. Ποιος θα τα ετοιμάσει όλα αυτά; Ε, ποιος άλλος; Ο μπαμπάς θα τα πλύνει με ειδικό απορρυπαντικό που είναι ασφαλές για βρέφη, θα τα σιδερώσει (ας βάλουμε εδώ ένα ερωτηματικό), θα τα διπλώσει (έστω) και θα τα βάλει στην συρταριέρα!