Μπαμπάδες ήρθε η ώρα της δικαίωσης: Υψηλότερο IQ για τα παιδιά που περνάνε χρόνο με τον πατέρα τους δείχνει νέα έρευνα

Μπαμπάδες ήρθε η ώρα της δικαίωσης: Υψηλότερο IQ για τα παιδιά που περνάνε χρόνο με τον πατέρα τους δείχνει νέα έρευνα

Μπαμπάδες

Oι ερευνητές εξέτασαν τα παιδιά 11.000 ζευγαριών από τη Βρετανία και στη συνέχεια ρώτησαν τις μητέρες της οικογένειας πόσο ποιοτικό χρόνο περνούν οι μπαμπάδες με τα παιδιά τους συμμετέχοντας ενεργά σε διάφορες δραστηριότητες όπως διάβασμα, εξωσχολικές δραστηριότητες.

[babyPostAd]Τα αποτελέσματα της έρευνας απέδειξαν πως τα παιδιά που περνούν περισσότερο χρόνο με τον μπαμπά τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν υψηλότερο IQ σε σχέση με τα άλλα. Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Evolution and Human Behaviour αναφέρει επίσης πως τα παιδιά αυτά έχουν και περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση εργασίας, ως ενήλικες, καθώς η εμπλοκή ενός δεύτερου ενήλικα στην ανατροφή τους συμβάλλει στην ανάπτυξη ιδιαίτερων δεξιοτήτων και ταλέντων που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της ενηλικίωσής τους.

Ο Δρ. Daniel Nettle, επικεφαλής της έρευνας, αναφέρει πως υπάρχει αισθητή διαφορά στην πρόοδο των παιδιών που περνούν χρόνο ποιοτικό και ουσιαστικό με τους μπαμπάδες τους, γι’ αυτό ίσως θα έπρεπε να ξανασκεφτούμε πόσο χρόνο αφιερώνουμε στα παιδιά.

Πηγή:  eirinika.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ποιος δουλεύει πιο σκληρά; Η Μαμά ή ο Μπαμπάς;

Η συγκλονιστική εμπειρία της πατρότητας – Πρώτη φορά μπαμπάς

Αυτός ο μπαμπάς βρήκε το κόλπο για να σταματά το κλάμα του μωρού!