Γιατί απαγορεύεται η “περιποίηση” στην περιοχή των ματιών σου!

Γιατί απαγορεύεται η “περιποίηση” στην περιοχή των ματιών σου!

Γιατί απαγορεύεται η “περιποίηση” στην περιοχή των ματιών σου!

Απαγορεύεται η “περιποίηση” στην περιοχή των ματιών σου και όταν λέμε περιποίηση εννοούμε την επιβάρυνση με διάφορα προϊόντα που υπόσχονται πιο λαμπερά μάτια!

Η περιποίηση στην περιοχή των ματιών είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις! Μήπως, λοιπόν, ήρθε η ώρα να ξεφορτωθείς όλα εκείνα τα προϊόντα που υποτίθεται πως διώχνουν τους μαύρους κύκλους ή τις σακούλες;

Η περιοχή κάτω απ΄τα μάτια είναι εξαιρετικά πολύ ευαίσθητη και πρέπει να της φέρεσαι με ευγένεια και τρυφερότητα! Δεν μπορείς, λοιπόν, να βάζεις ένα “τόνο” concealer ή make up σε αυτήν την περιοχή!

Το δέρμα που περιβάλλει το μάτι είναι λεπτό και ευαίσθητο κι εκεί είναι που εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Είναι η περιοχή που εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες καθώς μεγαλώνουμε. Δεν είναι μόνο η ηλικία, όμως, που “τσαλακώνει” την περιοχή.  Οι εκφράσεις του προσώπου και το γέλιο προκαλούν επίσης αυτές τις γραμμές στα μάτια.

Για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να την επιβαρύνεις με καλλυντικά προϊόντα που δεν έχεις και ανάγκη. Παράλληλα, αν είσαι επιρρεπής σε αλλεργίες η περιοχή κάτω απ΄τα μάτια μπορεί πολύ εύκολα να πρηστεί. Για τον λόγο αυτό κυκλοφορούν πολλά προϊόντα στην αγορά που υπόσχονται φυσικά την ιδανική περιποίηση στην περιοχή των ματιών, χωρίς μαύρους κύκλους, σακούλες ή ρυτίδες.

Και καθώς το δέρμα γύρω απ΄την περιοχή των ματιών είναι εύθραυστο ακόμα και η απλή έκθεση στον αέρα και σε διάφορα στοιχεία μπορεί να προκαλέσει ορατές αλλαγές. Οι περισσότεροι οροί και ενυδατικές κρέμες για τα μάτια μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό και δεν είναι ασφαλείς!

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να εφαρμόζεις μια φυσική κρέμα που θα σου δώσει όλα τα απαραίτητα “συστατικά” και θα κρατήσει την περιοχή λαμπερή!

Η υπερβολική περιποίηση στην περιοχή των ματιών απαγορεύεται! Μην ξεχνάς: Τα μάτια σου πρέπει να τα φροντίζεις σαν τα μάτια σου!

Πηγή:ipop.gr

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας