Πώς να καθαρίσεις τα προϊόντα ομορφιάς σου

Πώς να καθαρίσεις τα προϊόντα ομορφιάς σου

Πώς να καθαρίσεις τα προϊόντα ομορφιάς σου

Όλα τα πράγματα μέσα στο σπίτι μας έχουν μικρόβια και βακτήρια και πόσο μάλλον τα προϊόντα ομορφιάς που έχουμε, μιας και τα χρησιμοποιούμε καθημερινά!

Ενημερώσου Πρώτος για Όλα τα νέα Προϊόντα και Προσφορές της FrezyDerm. Εγγράψου Τώρα!
Γιατί κάθε μέλος της οικογένειας έχει ανάγκη τη φροντίδα & περιποίηση που του αξίζει!

Δεν είναι μόνο τα πινέλα του μακιγιάζ και τα σφουγγαράκια του makeup που πρέπει να καθαρίζεις αρκετά συχνά και κατά προτίμηση μία φορά την εβδομάδα, αλλά και η βούρτσα των μαλλιών μαζί με την μασιά σου.

Όσο μπορείς να μεταφέρεις μικρόβια στο πρόσωπο σου κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ, άλλο τόσο μπορείς να το κάνεις και με το πιστολάκι όσο στεγνώνεις τα μαλλιά σου. Τι μπορείς να κάνεις όμως για να καθαρίσεις αποτελεσματικά το κάθε προϊόν;

Tips για να καθαρίσεις αποτελεσματικά τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιείς καθημερινά

Σφουγγαράκι makeup

Για το σφουγγαράκι θα πρέπει να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία που απαιτείται και για τα πινέλα σου.

Ξεκίνα βρέχοντας το σφουγγαράκι και τρίβοντας το επάνω στο σαπούνι σου, για να δημιουργηθεί σαπουνάδα. Έπειτα, πίεσε το απαλά και ξέπλυνε το για να φύγει η σαπουνάδα και άφησε το να στεγνώσει μόνο του, γυρίζοντας το ανάποδα για να μην καθίσει η υγρασία και το νερό στο κάτω μέρος του.

Βούρτσα μαλλιών

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις εδώ είναι να κόψεις τις τρίχες που υπάρχουν επάνω στην βούρτσα με ένα ψαλιδάκι και στην συνέχεια να πάρεις μία λεπτή χτένα ή μία οδοντογλυφίδα για να σηκώσεις τις τρίχες από το κάτω μέρος της βούρτσας.

Αφού τις βγάλεις λοιπόν, θα πρέπει να βάλεις την βούρτσα να μουλιάσει μέσα σε ένα μπολ με ζεστό νερό και μερικές σταγόνες σαμπουάν για μερικά λεπτά και μετά να την ξεπλύνεις και πάλι με χλιαρό νερό.Τέλος, βάλ’την επάνω σε μια πετσέτα για να στεγνώσει, γυρίζοντας την από την ανάποδη για να κοιτάνε τα δόντια- τρίχες προς τα κάτω.

Μασιά ισιώματος

Εδώ η διαδικασία είναι αρκετά πιο εύκολη. Για να καθαρίσεις το σίδερο των μαλλιών θα πρέπει να πάρεις ένα σφουγγαράκι και να το βρέξεις με ζεστό νερό και ένα ήπιο κρεμοσάπουνο. Έπειτα, αφού το στραγγίσεις μπορείς να τρίψεις απαλά την μασιά σου. 

Ψεύτικες βλεφαρίδες

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις ψεύτικες βλεφαρίδες είναι η κόλλα που έχουν. Ξεκίνα λοιπόν βγάζοντας την περίσσεια κόλλα με το χέρι σου.

Το επόμενο βήμα είναι να τις τρίψεις με ένα κομμάτι βαμβάκι το οποίο θα το έχεις βρέξει με ισοπροπυλική αλκοόλη, την οποία μπορείς να βρεις και στα φαρμακεία και είναι ιδανική για να καθαρίζεις και να αποστειρώνεις τα πάντα.

Ψαλίδι για μπούκλες

Και εδώ ισχύει ότι και για την μασιά. Καλό θα ήταν όμως να γνωρίζεις ότι όλες αυτές οι συσκευές που παράγουν θερμότητα μπορούν να καθαριστούν με οποιοδήποτε καθαριστικό έχουμε στο σπίτι ή με ένα φυσικό καθαριστικό διάλυμα όπως είναι για παράδειγμα η μείξη του ξυδιού με το νερό.

Πιστολάκι μαλλιών

Αφαίρεσε το πίσω μέρος από το πιστολάκι σου, αφού φυσικά το βγάλεις από την πρίζα, ώστε να βλέπεις το φίλτρο του. Αυτό είναι που κρατά όλα τα χνούδια και τις σκόνες.

Για να το καθαρίσεις θα πρέπει να πάρεις μία οδοντογλυφίδα για να φτάσεις στα πιο δύσκολα σημεία και μετά μια πετσέτα για να τραβήξεις όλη τη σκόνη. Μην ξεχάσεις όμως να καθαρίσεις και το εξωτερικό του και ιδίως την λαβή, μιας και αυτή είναι που έρχεται συνέχεια σε επαφή με τα χέρια σου.

Πηγή: ediva.gr

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας