Μπαίνουμε με τα παιδιά μας στην κουζίνα και φτιάχνουμε τα πιο υγιεινά cookies διπλής σοκολάτας!
Τι πιο νόστιμο για πρωινό από λαχταριστά cookies διπλής σοκολάτας και ένα ποτήρι γάλα;
[babyPostAd]Και επειδή πάντα φροντίζουμε για τα παιδιά μας ώστε να τρώνε υγιεινά, σήμερα μπαίνουμε στην κουζίνα για να τα φτιάξουμε με τα χεράκια μας!
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Μερίδες: 2
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι (80 γρ) βρώμη
- 1/4 φλιτζάνι (20 γρ) σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1/2 φλιτζάνι (120 ml) γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 1 μέτρια ώριμη μπανάνα (100 γρ )
- 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου (30 ml)
- 2 κουταλιές της σούπας (32 γρ) φυστικοβούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουταλιές της σούπας (30 γρ) κομμάτια σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 ° C και βουτυρώστε 2 ατομικά πιρεξάκια (~ 16oz / 500ml). Αφήστε στην άκρη.
- Ανακατέψτε τη βρώμη, τη σκόνη κακάο και το baking powder σε ένα μπλέντερ και επεξεργαστείτε τα σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 10 δευτερόλεπτα.
- Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατέψτε σε υψηλή ταχύτητα έως ότου η ζύμη γίνει ομαλή και κρεμώδης, για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Τέλος, προσθέστε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατέψτε ελαφρά με σπάτουλα.
- Μοιράστε τη ζύμη ανάμεσα στα 2 ατομικά πιρεξάκια και ρίξτε από πάνω λίγα ακόμη κομμάτια σοκολάτας. Ψήστε για 30-35 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή οδοντογλυφίδα όταν τη βουτάτε στο κέντρο. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά πριν τα απολαύσετε.
Καλή επιτυχία!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή