Μπισκότα με ταχίνι, σισάμι και αμύγδαλα

Συστατικά
1 ¾ φλιτζάνια ωμά αμύγδαλα
1 κουταλάκι του γλυκού ψημένοι σπόροι μάραθου
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
½ φλιτζάνι μέλι
1/3 φλιτζάνι ταχίνι
1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
½ φλιτζάνι σισάμι
.
Οδηγίες
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Χτυπάμε τα αμύγδαλα σε ένα μπλέντερ μέχρι να θρυμματιστούν αλλά όχι να γίνουν και σκόνη και τα ανακατεύουμε.
3. Σε ένα μικρό μπωλ ρίχνουμε τα τριμμένα αμύγδαλα, τους ψημένους σπόρους μάραθου, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα.
4. Σε ένα μετρίου μεγέθους μπωλ ανακατεύουμε το μέλι, το ταχίνι και τη βανίλια μέχρι να γίνουν μείγμα. Προσθέτουμε το ξηρό μείγμα που ετοιμάσαμε πριν από λίγο και ανακατεύουμε καλά.
5. Το μείγμα που θα προκύψει πρέπει να είναι αρκετά σφιχτό έτσι ώστε να μπορούμε να φτιάξουμε μικρές μπάλες με τα χέρια. Αν είναι πολύ υγρό, προσθέτουμε λίγα θρυμματισμένα αμύγδαλα ακόμα.
6. Φτιάχνουμε μπαλίτσες στο μέγεθος κερασιού και τις ρολάρουμε στο σισάμι. Τις βάζουμε σε ένα ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος και φροντίζουμε ώστε να έχουν απόσταση περίπου 3 εκατοστά μεταξύ τους.
7. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Αν θέλουμε τα μπισκότα μας να γίνουν πολύ τραγανά, τα γυρίζουμε και τα ψήνουμε για μερικά λεπτά ακόμα.
.
ionsweets.gr