Μπισκότα βουτύρου με μαλακό γλάσσο σοκολάτας!

glasookolata
Πανεύκολα, πεντανόστιμα μπισκότα βουτύρου με μαλακό γλάσσο σοκολάτας για όλη την οικογένεια και για όλες τις ώρες.
Υλικά συνταγής
1/2 κιλό μαργαρίνη
1/2 κιλό ζάχαρη
1/2 κιλό τριμμένο ανάλατο αμύγδαλο
700 γρ. αλεύρι
Αλάτι
1/2 κ.γ. άρωμα βανίλιας
200 γρ. γάλα
Για το πανεύκολο γλάσσο στιγμής
200 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση συνταγής
Τρίβουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι [πάχος όσο ένας κόκος φακής]
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι. Ρίχνουμε στο μίξερ της κουζινομηχανής μας το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφρατεύουμε το μίγμα μέχρι να ασπρίσει σε δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά, σιγά και το τριμμένο αμύγδαλο. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα και με τη σπάτουλα σπρώχνουμε προς τα κάτω τη ζύμη. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το γάλα και ανακατεύουμε ξανά.
 
Χαμηλώνουμε και ρίχνουμε ξανά την υπόλοιπη ποσότητα από το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι η ζύμη να γίνει αφράτη και εύπλαστη.
Βάζω τη ζύμη στο ψυγείο να παγώσει για 10-15΄. Αφού παγώσει η ζύμη βγάζουμε το μείγμα από τον κάδο και ζυμώνουμε ελαφρά με το χέρι.
Παίρνουμε ένα ταψί που επάνω έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί,  και αλείφουμε την επιφάνεια του χαρτιού με μαργαρίνη που έχουμε λιώσει. Κόβουμε μικρά μπαλάκια ζύμης, τα οποία πιέζουμε αρκετά και τοποθετούμε στο ταψί, όχι κολλητά, γιατί τα μπισκότα θα απλώσουν κατά το ψήσιμο.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε στη μεσαία θέση για δέκα λεπτά.
Μέχρι να ψηθούν τα μπισκοτάκια μας φτιάχνουμε το μαλακό γλάσσο στιγμής σοκολάτας.
Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την αδειάζουμε πάνω από τη τεμαχισμένη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς με το μίξερ χειρός ή με μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Προσθέτουμε και το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.
Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, πριν τα αλείψουμε με το μαλακό γλάσσο σοκολάτας. Γαρνίρουμε αλείφοντας ελαφρά με το μαλακό γλάσσο σοκολάτας, τοποθετώντας από πάνω μικρά κομμάτια σοκολάτας και πολύχρωμη τρούφα [προαιρετικά].
Πηγή:sintayes.gr