Μπορεί να μην έχω το σώμα που είχα πριν την εγκυμοσύνη, αλλά μ’αρέσω περισσότερο από ποτέ!

Μπορεί να μην έχω το σώμα που είχα πριν την εγκυμοσύνη, αλλά μ’αρέσω περισσότερο από ποτέ!

μ'αρέσω περισσότερο από ποτέ!

Πριν την εγκυμοσύνη μου, πέρασα σχεδόν όλα τα χρόνια της ζωής μου μισώντας το σώμα μου. Πλέον συνειδητοποιώ πόσο ανόητη ήμουν – το σώμα μου ήταν πραγματικά πολύ καλό! Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πόσο θα με άλλαζε η εγκυμοσύνη.

  • Έχω ραγάδες, μια υπενθύμιση των 9 μηνών που μεγάλωνε το μωρό μέσα μου. Κι όμως, νιώθω ισχυρή! Αυτό το σώμα προστάτεψε το μωρό και το επέτρεψε να μεγαλώσει και να είναι υγιές.
  • Υπάρχει πλαδαρότητα, ρυτίδες και μια ουλή. Αυτή η ουλή μου θυμίζει οτι ο γιος μου ήρθε μετά από 29 επίπονες και ατελείωτες ώρες. Aν και πλέον έχω σχεδόν ξεχάσει αυτήν την ουλή, δεν την κοιτάζω σχεδόν ποτέ.
  • Τα πόδια μου που πάντα ήταν λεπτά και δυνατά, πλέον έχουν αρκετή κυτταρίτιδα. Αλλά είμαι ευγνώμων που αντέχουν να ανεβοκατεβαίνω σκάλες με ένα μωρό στην αγκαλιά μου ή να το κυνηγάω. Με υποστήριξαν όταν ήμουν ελεύθερη στις νυχτερινές μου εξορμήσεις στα club, με υποστηρίζουν και τώρα στις πρωινές μου εξορμήσεις στις παιδικές χαρές.
  • Τα χέρια μου πλέον έχουν μύες, κάτι που δεν είχα ποτέ! Αυτό προέκυψε από το να σηκώνω το γιο μου κάθε φορά που τρέχει προς εμένα με ανοιχτή αγκαλιά!
  • Πλέον έχω μαύρους κύκλους και ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Αυτά προέκυψαν επειδή ξυπνάω πολύ νωρίς το πρωί και επειδή κοιμάμαι πολύ αργά το βράδυ, ώστε να έχω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου και για να χαζέψω το μικρό μου που κοιμάται γαλήνια.
  • Τα ρούχα μου δεν κάθονται το ίδιο πλέον πάνω μου. Οι γοφοί μου είναι φαρδύτεροι πλέον. Αλλά δεν με πειράζει! Άλλωστε θα ήταν περίεργο να κυνηγάω ένα 2χρονο φορώντας μίνι φούστα!

Να γιατί θα σου λείπει η κοιλιά της εγκυμοσύνης!

Εκτιμώ την εξουσία το σώμα μου έχει τώρα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι πέρασα τόσα πολλά χρονιά μισώντας το σώμα μου:

  • Πέρασα τα εφηβικά μου χρόνια μισώντας το ψιλόλιγνο σώμα μου γιατί δεν είχε καθόλου καμπύλες… Και με πρότυπα την Jennifer Lopez και τη Salma Hayek, αναρωτιόμουν που εξαφανίστηκαν οι δικές μου καμπύλες.
  • Όταν οι καμπύλες επιτέλους ήρθαν, άρχισα να μισώ το σώμα μου γιατί δεν ήταν όσο αδύνατο ήθελα. Ξόδεψα τα πρώτα από τα 20 μου χρόνια με εξαντλητικές δίαιτες και με ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο, με στόχο να εξαφανίσω οποιοδήποτε ίχνος λίπους είχα πάνω μου.
  • Γύρω στα 25 μου πίστευα πως το σώμα μου υπήρχε μόνο για να το βλέπουν οι άλλοι και θα έπρεπε να είναι όπως ακριβώς το θέλουν εκείνοι. Για παράδειγμα, έχοντας έναν ζηλιάρη σύντροφο παραμέλησα εντελώς τον εαυτό μου για να αποφύγω να με κοιτάνε οι άλλοι.

Στη συνέχεια άρχισα να αποδέχομαι το σώμα μου. Και τότε έμεινα έγκυος. Στην εγκυμοσύνη μου όχι μόνο αποδέχτηκα το σώμα μου, αλλά το λάτρεψα! Σίγουρα υπάρχουν αλλαγές που πρέπει να γίνουν και κιλά που πρέπει να χαθούν, αλλά δεν βιάζομαι. Αγαπώ το σώμα μου τώρα – δεν θα το αγαπήσω μόνο αν χάσω τα κιλά που μου έμειναν.

Δεν θα έχω ποτέ ξανά το σώμα που είχα πριν την εγκυμοσύνη, αλλά και αυτό που έχω τώρα είναι υπέροχο!

Babyradio – Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Διαβάστε ακόμη:

Brexting: Η εξομολόγηση μιας μαμάς που θηλάζει και χαζεύει στο κινητό.

Μερικές από τις πιο υπέροχες μαμάδες που έχουν εμφανιστεί στην ιστορία της τέχνης.(Εικόνες)