Μπορεί να μην είμαι πια έγκυος αλλά κάποιες φορές νιώθω σαν έγκυος…

Μπορεί να μην είμαι πια έγκυος αλλά κάποιες φορές νιώθω σαν έγκυος…

Pregnancy-1024x683

Από την στιγμή που θα μείνεις έγκυος, στην ζωή σου θα αλλάξουν πολλά πράγματα. 

Όλα είναι καινούρια για εσένα, πρωτόγνωρα και πολλές φορές σε αγχώνουν επειδή τα ζεις για πρώτη φορά. Υπάρχουν και πράγματα που σου συμβαίνουν και είναι πολύ αγχωτικά, χιουμοριστικά αλλά και ενοχλητικά.

Τότε λοιπόν ελπίζεις πως μόλις γεννήσεις θα είσαι όπως ήσουν πριν. Λάθος!

Εγώ μπορεί να μην είμαι πια έγκυος αλλά νιώθω σαν έγκυος.

Όλες θυμάστε πως κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης το μυαλό της γυναίκας γίνεται μυαλό της…μαμάς. Εκεί που θέλετε να κάνετε κάτι, ξαφνικά σταματάτε επειδή ξεχάσατε τι θέλατε να κάνετε. Το ίδιο παθαίνω και τώρα. Δεν θυμάμαι τι ήθελα να κάνω και δεν πρόκειται να το θυμηθώ για πολύ ώρα.

«Αν δεν φας θα σε πάρει ο μπαμπούλας» και άλλες μεσαιωνικές αντιλήψεις….

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης οι επισκέψεις στην τουαλέτα ήταν πολύ συχνές. Νομίζατε πως θα σταματήσουν μόλις γεννήσετε; Και εγώ έτσι νόμιζα!

Όταν ήμουν έγκυος αναπολούσα το παλιό μου τζιν και ανυπομονούσα να το ξαναφορέσω. Ενώ έχασα τα κιλά της εγκυμοσύνης, νιώθω πως δεν μου στρώνει καλά το παντελόνι μου. Η ανασφάλεια και η αλλαγή στο σώμα μου είναι πλέον εμφανής είτε είμαι έγκυος είτε δεν είμαι.

Η αλήθεια είναι πως κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης υπάρχουν πολλά φαγητά και μυρωδιές που με ενοχλούσαν. Τότε κατηγορούσα τις ορμόνες μου. Μετά την εγκυμοσύνη κατηγορώ τους άλλους για αυτά τα φαγητά επειδή ακόμη με ενοχλούν!

Οι ορμόνες ήταν η κλασσική δικαιολογία μου όταν με έπιαναν ξαφνικά κλάματα και στεναχώριες. Τώρα που δεν είμαι έγκυος,  πάλι με πιάνουν τα κλάματα ξαφνικά και στεναχωριέμαι. Τι να κάνω; Έχω γίνει πολύ ευαίσθητη! Φέρτε μου ένα πακέτο χαρτομάντηλα είναι πολύ συγκινητική η διαφήμιση που βλέπω!

Μπορεί να θυμίζω τον εαυτό μου στην εγκυμοσύνη αλλά όλα αυτά μου θυμίζουν τον σκοπό της εγκυμοσύνης. Τα υπέροχα παιδάκια μου που τα λατρεύω τόσο πολύ και θα μπορούσα να το ξαναπεράσω όλο αυτό άλλες 100 φορές.

Τέλος τα καλά νέα είναι πως δεν είστε η μόνη που νιώθετε έτσι. Είμαστε όλες μαζί σε αυτό…

babyradio.gr- Άννα Κ.

«Αυτή είναι η γυναίκα μου»: Η φωτογραφία που συγκίνησε το Facebook και το συγκλονιστικό κείμενο του συζύγου!!

Δε θα θυμάσαι πώς έτρεχαν τα δάκρυα μου όταν σε αντίκρισα πρώτη φορά… Εγώ θα θυμάμαι!