Μπορείτε να βρείτε ποια σημεία του βρεφικού δωματίου κρύβουν τα περισσότερα μικρόβια;

Μπορείτε να βρείτε ποια σημεία του βρεφικού δωματίου κρύβουν τα περισσότερα μικρόβια;

Ποια σημεία στο παιδικό δωμάτιο κρύβουν τα περισσότερα μικρόβια και τι πρέπει να προσέξεις; Πώς θα βεβαιωθείς ότι όλα είναι καθαρά;

Τα μικρόβια είναι ύπουλα ως γνωστόν και μπορεί να τρυπώσουν εκεί που δεν φαντάζεσαι. Συχνά ίσως και από συνήθεια παραλείπουμε να καθαρίζουμε κάποια σημεία που νομίζουμε ότι είναι καθαρά ενώ δεν είναι. Για παράδειγμα σίγουρα καθαρίζεις την αλλαξιέρα του μωρού αλλά πόσο συχνά πλένεις τα παιχνίδια του;

Γι’ αυτό και σου επισημαίνουμε μερικά “βρώμικα” σημεία που πρέπει πάντα να προσέχεις!

Στην εικόνα αυτή 4 βελάκια σού δείχνουν τα 4 πιο βρώμικα σημεία ή αντικείμενα του παιδικού δωματίου που χρειάζονται και τον πιο τακτικό καθαρισμό!

1. Η αλλαξιέρα: εννοείται ότι η αλλαξιέρα είναι ο μεγαλύτερος φορέας μικροβίων στο παιδικό δωμάτιο αφού εκεί αλλάζεις τις λερωμένες πάνες του παιδιού. Ο καθαρισμός με μωρομάντηλα μετά από κάθε άλλαγμα αλλά και το τακτικό πλύσιμο με ζεστό νερό και σαπούνι της επιφάνειας που αλλάζεις το παιδί απομακρύνει τον κίνδυνο να αναπτυχθούν μικρόβια όπως το e.coli.

2. Τα μαξιλάρια: ειδικά αυτά που τοποθετείς στο πάτωμα ως εμπόδια για το μωρό συσσωρεύουν ακάρεα που μπορεί να είναι επιβλαβή για το μωρό ειδικά εάν έχει αλλεργίες. Τακτικό πλύσιμο των μαξιλαριών και των καλυμάτων τους στους 60+ βαθμούς εξασφαλίζουν την καθαριότητά τους και την απαλλαγή από μικρόβια.

“Δεν ντρέπεσαι που κάνεις σαν μωρό;” Μια φράση που δεν πρέπει να λέτε ποτέ!

3. Το χαλί: Το χαλί σε οποιοδήποτε δωμάτιο είναι φορέας μικροβίων ειδικά αν πατιέται με τα παπούτσια. Καταρχήν φρόντισε εάν υπάρχει χαλάκι στο παιδικό δωμάτιο να είναι από φυσικά υλικά όπως βαμβάκι που επιτρέπει το πλύσιμο. Σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα επιβάλλεται τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα για να απομακρύνονται τα ακάρεα καθώς και τίναγμα και έκθεση στον ήλιο ειδικά εάν το παιδί είναι αλλεργικό. Απέφυγε τις μοκέτες στο παιδικό δωμάτιο καθώς δεν είναι εύκολο να καθαρίζονται τακτικά.

4. Τα παιχνίδια: Τα μαλακά παιχνίδια, ειδικά τα μωρουδιακά είναι φορείς μικροβίων και σκόνης αφού κυλιούνται στο πάτωμα, το μωρό τα βάζει στο στόμα του κ.ο.κ. Το να τα καθαρίσεις είναι απλό: καλό και τακτικό πλύσιμο στο πλυντήριο αλλά κυρίως καλό στέγνωμα ακόμη και με πιστολάκι μαλλιών για να μην υπάρχει υγρασία στο εσωτερικό τους. Όσο για τα.. σκληρά παιχνίδια, κάποια μπορούν να πλυθούν άνετα στο πλυντήριο πιάτων, κάποια στο χέρι και κάποια πέρασέ τα με μωρομάντηλο. μια διαδικασία που καλό είναι να επαλαμβάνεις συχνά.
http://tlife.gr

Προσοχή, δαγκώνει! (Το παιδί μου!)

Πώς ν’ αφήσουν τα παιδιά το smartphone για το βιβλίο