Μπορώ να θηλάζω ενώ είμαι έγκυος;

Μπορώ να θηλάζω ενώ είμαι έγκυος;

θηλάζω ενώ είμαι έγκυος

Δεν μπορούμε να απαντήσουμε με ένα «ναι» η ένα «όχι», απλώς θα μοιραστούμε κάποιες πληροφορίες μαζί σας και εσείς θα αποφασίσετε μαζί με έναν γυναικολόγο που σας παρακολουθεί και ξέρει ακριβώς την περίπτωση σας. Καλό θα ήταν ο γυναικολόγος να είναι υπέρ του μητρικού θηλασμού και να έχει γνώσεις και εμπειρία στον τομέα.

Η θηλαστικές κινήσεις στο στήθος μπορεί να προκαλέσουν έναρξη του τοκετού σε μια έγκυο στο τέλος της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό προκαλούν συσπάσεις στη μήτρα, με αποτέλεσμα να μειώνει την κολπική αιμορραγία και να αποβάλλεται ο πλακούντας. Αυτό γίνεται επειδή ο θηλασμός προκαλεί την έκκριση της ορμόνης ωκυτοκίνη, που στην συνεχεία ενεργοποιεί την έκκριση μητρικού γάλακτος και προκαλεί συσπάσεις στην μήτρα.

Ακου εδώ να δεις… Άμα θες κάτι να πετύχει, θα πρέπει πρώτα να το αγαπάς και μετά να υποχωρείς για δαύτο…

Παρόλα αυτά υπάρχουν λόγοι για τους οποίους δεν είναι ανάγκη να διακοπεί ο θηλασμός εφόσον δεν υπάρχουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη. Η μήτρα στη αρχή της εγκυμοσύνης διαφέρει με την μήτρα στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης στο ότι απορροφά πολύ λιγότερη ποσότητα ωκιτοκύνης και για αυτό το λόγο ο θηλασμός δεν προκαλεί αποτελεσματικές συσπάσεις στη αρχή της εγκυμοσύνης.

Πολλές μητέρες παρατηρούν ότι το γάλα τους λιγοστεύει τον 5ο-6ο μήνα της εγκυμοσύνης, στο 1ο μήνα που είσαι εσύ είναι νωρίς. Αλλά ο κάθε οργανισμός διαφέρει….

Θα πρέπει να παρακολουθείς το βάρος του γιου σου για να είσαι σίγουρη ότι παίρνει αρκετό γάλα. Καμιά φορά αλλάζει και η γεύση του γάλακτος. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να κάνουν τον μικρό σου να απογαλακτίσει από μόνο του.

Όταν θα γεννηθεί το μωρό θα μπορούν να θηλάζουν και οι δύο.

Πηγή: mitrikosthilasmos.com

Διαβάστε ακόμη:

ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Το ημερολόγιο ενός tandem θηλασμού

Tandem nursing: θηλάζοντας ταυτόχρονα τα δυο παιδάκια μου!