Μπορούν να «γευθούν» τα έμβρυα τα πικάντικα φαγητά που τρώει η μητέρα;
Οι γευστικοί κάλυκες στη γλώσσα των εμβρύων αναπτύσσονται την 13η-15η εβδομάδα της κυήσεως, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να αντιληφθούν απλές γεύσεις, όπως το γλυκό, το πικρό και το αλμυρό.
[babyPostAd]Οι μυρωδιές και οι γεύσεις από το φαγητό της εγκύου περνάνε στο αμνιακό υγρό που περιβάλλει το μωρό και στο τρίτο τρίμηνο της κυήσεως, όταν πια το μωρό καταπίνει σχεδόν ένα λίτρο αμνιακού υγρού την ημέρα, «γεύεται» ό,τι έχει φάει η μαμά του. Μάλιστα μελέτες έχουν δείξει πως οι διατροφικές προτιμήσεις της εγκύου επηρεάζουν εκείνες του μωρού της.
Σε μία από αυτές, λ.χ., τα μωρά γυναικών οι οποίες έπιναν ένα ποτήρι καροτοχυμό τέσσερις φορές την εβδομάδα στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου της κυήσεως, εύρισκαν ιδιαίτερα γευστικά τα δημητριακά με χυμό καρώτου όταν μεγάλωσαν.
Σε κάποιες άλλες διαπιστώθηκε πως όταν οι έγκυοι έτρωγαν πολλά φρούτα, τα μωρά τους λάτρευαν τα φρούτα μετά τον απογαλακτισμό.
Πηγή: Ygeia.tanea.gr