Μπορούν τα προβλήματα υπογονιμότητας να προκαλέσουν κατάθλιψη;

Μπορούν τα προβλήματα υπογονιμότητας να προκαλέσουν κατάθλιψη;

κατάθλιψη

Ναι, τα προβλήματα γονιμότητας μπορούν να οδηγήσουν σε κατάθλιψη. Οι προσδοκίες που είχατε για το πώς η ζωή σας «υποτίθεται» πως θα προχωρούσε μπορεί να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η απώλεια της οικογένειας που ονειρευτήκατε με τον σύντροφό σας χάνετε μήνα μετά το μήνα. Τα συναισθήματα που σας αφήνει το σώμα σας αισθάνονται σαν προδοσία.

[babyPostAd]Οι περισσότερες γυναίκες μεγαλώνουν πιστεύοντας ότι έμαθαν στο γυμνάσιο – ότι είναι εύκολο να μείνεις έγκυος. Για πολλές γυναίκες, ιδίως νεαρές γυναίκες, μπορεί να είναι η πρώτη μεγάλη απογοήτευση που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ως ενήλικες.

Αφού συνειδητοποιήσετε ότι η φύση δεν συνεργάζεται με τα σχέδιά σας, μπορεί να αρχίσετε να προσπαθείτε πιο ενεργά προσπαθώντας να συλλάβετε χρησιμοποιώντας πρότυπα τεστ ωορρηξίας και βασικά διαγράμματα θερμοκρασίας σώματος. Εάν τα μέτρα αυτά αποτύχουν, μπορεί να αρχίσετε να έχετε μια αίσθηση ανεπάρκειας.

Καθώς η μια προσδοκία μετά την άλλη αποτυγχάνει να υλοποιηθεί, τα αισθήματα της απώλειας και της κατάθλιψης μπορούν να αρχίσουν να μπαίνουν στο μυαλό σας. Αν οι φίλοι και τα αδέλφια σας αρχίζουν να ξεκινούν τις δικές τους οικογένειες, μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε χειρότερα για τη δυσκολία σας να συλλάβετε.

Για μερικές γυναίκες, τα συναισθήματα της κατάθλιψης μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ημέρες κάθε μήνα μετά την περίοδο. Για άλλους, τα συναισθήματα παραμένουν, εβδομάδα μετά την εβδομάδα. Όταν η κατάθλιψη παρεμποδίζει να είστε το άτομο που υπήρξατε, καλό θα είναι να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας που ειδικεύεται σε θέματα αναπαραγωγής.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή