Carrot Cake με επικάλυψη από τυρί κρέμα και λευκή σοκολάτα!

Υπάρχουν πολλές συνταγές για carrot cake, αλλά η συγκεκριμένη είναι η καλύτερη, αφού περιέχει επίσης κι αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Επίσης, για επικάλυψη έχει τυρί κρέμα και λευκή σοκολάτα, δύο υλικά που ταιριάζουν τέλεια με το cake.

Τι θα χρειαστείς για το Carrot Cake;

Πώς θα φτιάξεις Carrot Cake;

Συνταγή:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Τοποθετούμε στο σκεύος λίγο αλεύρι και βούτυρο ή μια λαδόκολλα για να μην κολλήσει το carrot cake.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε τα τριμμένα καρότα, τον ανανά (μαζί με τον χυμό του), την καρύδα, τα καρύδια και τους χουρμάδες.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια σε υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να τριπλασιαστεί σε μέγεθος. Μειώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το λάδι.
  4. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάζουμε όλα τα ξηρά υλικά μαζί.
  5. Ανακατεύουμε τα ξηρά συστατικά με το μείγμα των αυγών μέχρι να συνδυαστούν και προσθέτουμε το μείγμα καρότου.
  6. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο σκεύη και ψήνουμε το κέικ στο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι να βγει καθαρό από το εσωτερικό του.
  7. Αφαιρούμε τα carrot cake από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  8. Για την επικάλυψη χτυπάμε μαζί το τυρί κρέμα, τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί.
  9. Τοποθετούμε μια στρώση από τη επικάλυψη στη πρώτη στρώση από το carrot cake και τοποθετούμε την άλλη στρώση από πάνω.
  10. Το cake μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 4 ημέρες.