Συνταγή για χειροποίητα κριτσίνια…

Υλικά:

2 κ.σ ζάχαρη
3/4 .κ. ξηρή μαγιά
1 φλ. συν 1 κ.σ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
3 φλ. αλεύρι για ψωμί
1 1/2 κ.κ αλάτι
1/4 φλ. βούτυρο μαλακό
1 κ.σ. ελίες ψιλοκομμένες
επιπλέον βούτυρο λιωμένο σαν επικάλυψη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 o C.
Διαλύουμε την ζάχαρη και την μαγιά μέσα στο νερό κι αφήνουμε μέχρι να αφρίσει.
Ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι σε μεγάλο μπολ.
Στο μίξερ με το εργαλείο του φτερού, ανακατεύουμε το αλέυρι με το βούτυρο.
Μόλις ανακατευτεί καλά το μείγμα, βάζουμε τον γάντζο στο μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και αφήνουμε να δουλέψει στην μεσαία ταχύτ6ητα για 10 λεπτά περίπου.
Σκεπάζουμε την ζύμη με μια νωπή πετσέτα, και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 με 1 1/2 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια, περίπου 50 γραμμαρίων, και με το χέρι ανοίγουμε έτσι ώστε να φτιάξουμε κριτσίνια 15 περίπου εκατοστών, ανακατεύοντας και την ελιά ενδιάμεσα.
Αφήνουμε τα κριτσίνια πάνω σε ταψί με λαδόκολλα σκεπασμένα με νωτισμένη πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος ξανά.
Ψήνουμε στον φούρνο για 12 λεπτά περίπου.
Μόλις βγουν από τον φούρνο, τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.

govastileto.gr