Χρήσιμα Tips για φυσιολογικό τοκετό

Χρήσιμα Tips για φυσιολογικό τοκετό

normal-delivery-sign2

Είναι λογικό να σας τρομάζει λίγο η ιδέα του τοκετού. Είτε είναι το πρώτο σας παιδί είτε όχι η φοβία συνεχίζει να υπάρχει.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Δηλώστε συμμετοχή και κερδίστε ένα ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΟ Χριστουγεννιάτικο δέντρο αξίας 500€

[babyPostAd]Είτε γεννήσετε με φυσιολογικό τοκετό είτε με καισαρική σημασία έχει να γεννηθεί υγιές το παιδί σας.Σήμερα όμως θα ασχοληθούμε  με τον φυσιολογικό τοκετό. Σας δίνουμε λοιπόν κάποια χρήσιμα Tips για φυσιολογικό τοκετό για να προετοιμάσετε το σώμα σας.

Αρχικά κουνήστε το σώμα σας . Όσο φτάνει η ώρα του τοκετού εξαντλήστε και το μόνο που θέλετε είναι να ξαπλώσετε. Όμως η κίνηση βοηθά σον φυσιολογικό τοκετό , για αυτό βρείτε κουράγιο και  κινηθείτε, περπατήστε, κολυμπήστε!

Χαλαρώστε και σκεφτείτε θετικά. Είναι λογικό να αγχώνεστε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά πρέπει να είστε ήρεμη αν θέλετε να έρθει ο τοκετός φυσιολογικά. Εννοείται αποφύγετε όλες τις δυσάρεστες ιστορίες τοκετού.

Αναπνεύστε σωστά. Μην περιμένετε την ημέρα του τοκετού για να αναπνεύσετε σωστά. Αναπνεύστε από το στήθος ,από το στομάχι και πάρτε βαθιές αναπνοές.

Φάτε σωστά. Η διατροφή έχει μεγάλο αντίκτυπο στην εγκυμοσύνη σας αλλά και στον τοκετό. Μια υγιής μαμά ισούται με ένα υγιές μωρό. Για αυτό φροντίστε καλά την διατροφή σας.

Μην πάρετε πολλά περιττά κιλά. Είναι λογικό το έξτρα βάρος στην εγκυμοσύνη αλλά όχι το υπερβολικό βάρος. Οι υπέρβαρες γυναίκες μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα στον τοκετό και να καταλήξουν να κάνουν καισαρική.

Κάντε μασάζ  εγκυμοσύνης. Έρευνες έχουν δείξει πως το μασάζ την εγκυμοσύνη βοηθά στον φυσιολογικό τοκετό.

Μείνετε ενυδατωμένες. Πιείτε  αρκετό νερό επειδή το νερό είναι γενικά σημαντικό για την  υγεία, πόσο μάλλον τώρα που είστε έγκυος και θα χρειαστείτε αρκετά υγρά.

Τέλος  πριν κάνετε οτιδήποτε  φροντίστε να συμβουλεύεστε πάντα τον γιατρό σας.

Γκαλίτσιου Μαριάννα για το babyradio

Διαβάστε ακόμη:

Μαμά στα 40! Ε, και;

Μαμά στα 40 (και κάτι)!

Ανάδοχη πρώτη αγκαλιά: Το πιλοτικό πρόγραμμα που αναζητά ζευγάρια ή μαμάδες για να γίνουν ανάδοχοι