Χρήσιμες συμβουλές για γονείς, για την περίοδο των γιορτών

Χρήσιμες συμβουλές για γονείς, για την περίοδο των γιορτών

περίοδο των γιορτών

Οι μέρες των γιορτών είναι ό,τι πρέπει για χαλάρωση, βόλτες και άλλα παρόμοια, όμως σε ορισμένα πράγματα δεν πρέπει να χαθεί το μέτρο. Δείτε χρήσιμες συμβουλές για την περίοδο των γιορτών:

Τι ΔΕΝ πρέπει να ξεχάσω στις διακοπές των Χριστουγέννων με το μωρό μου

  • [babyPostAd]Δε θα είναι όλες τις μέρες εφικτό, όμως όσο είναι δυνατόν, διατηρήστε σταθερό το καθημερινό πρόγραμμα του παιδιού στο κομμάτι του φαγητού και του ύπνου. Τα παιδιά αποδιοργανώνονται όταν πάει περίπατο η ρουτίνα που έχετε καθιερώσει την υπόλοιπη χρονιά.
  • Είναι πολύ ωραίο να φτιάξετε γλυκά και να καλείτε κόσμο στο σπίτι σας για φαγητό, όμως μην το παρακάνετε. Οι λίγες μέρες άδειας που πήρατε από τη δουλειά πρέπει να συμπεριλαμβάνουν και ξεκούραση για να «γεμίσετε» τις μπαταρίες σας. Γενικότερα, να κατανείμετε το χρόνο σας με τέτοιον τρόπο που να τα προλάβετε όλα χωρίς άγχος και πίεση.
  • Αγοράστε δώρα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα, όμως μην ξοδέψετε μια περιουσία. Η εποχή είναι δύσκολη, συν ότι αυτό που εκτιμάται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η χειρονομία και βέβεια ο ποιοτικός χρόνος μαζί τους.
  • Περάστε χρόνο με το παιδί και ρωτήστε το μήπως τυχόν αισθάνεται άσχημα για κάποιο λόγο, είτε με δική σας ευθύνη, είτε όχι. Αν τυχόν η κακή του διάθεση έχει να κάνει με αίσθημα ανικανοποίητου στο κομμάτι των υλικών αγαθών, δώστε του να καταλάβει ότι έχει όλα τα καλά και πως πάρα πολλά παιδάκια την ίδια στιγμή δεν έχουν ούτε τα βασικά.

Πηγή: mother.gr

To διαβάσαμε στο ipaideia.gr

Διαβάστε ακόμη:

Γιορτές για μαμάδες: Ρούχα σινιέ και νεύρα κουρέλια!

Η λίστα όλων όσων θέλω να κάνω αυτές τις γιορτές…Εσείς τι κάνετε;

25 πράγματα που θέλει κάθε μπαμπάς αυτές τις γιορτές