Κάθε Χριστούγεννα έχουν την τιμητική τους, τα μελομακάρονακαι οι κουραμπιέδες. Αν αγαπάτε τη ζαχαροπλαστική και τις γιορτές, αλλά ο χρόνος σας δεν επαρκεί, εμείς βρήκαμε για εσάς την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για τους πιο νόστιμους κουραμπιέδες. Ακόμα και αν δεν έχετε ξαναμαγειρέψει ποτέ, αυτή η συνταγή θα σας φανεί παιχνιδάκι και το αποτέλεσμα που σίγουρα δεν θα το περιμένετε θα σας επιβραβεύσει!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 1/2 κιλό βούτυρο
- 2 κρόκοι αυγών
- 1 φλ. του καφέ ζάχαρη άχνη
- 1/2 φλ. του καφέ κονιάκ
- 2 βανίλιες
- 250 γρ. κοπανισμένα αμύγδαλα (ελαφρώς καβουρντισμένα)
- 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 350 γρ. ζάχαρη άχνη (για το food style)
Εκτέλεση:
Αρχικά προθερμαίνετε το φούρνο σας. Ξεκινάτε χτυπώντας καλά τη ζάχαρη άχνη με το βούτυρο και μετά ρίχνετε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Έπειτα ανακατεύετε μέχρι να γίνει αφράτη και σχετικά λεία η ζύμη σας. Φτιάχνετε τη ζύμη στο σχήμα των κουραμπιέδων με τα χέρια σας.
Για πιο εναλλακτικά σχέδια χρησιμοποιήστε φορμάκια για σχήμα δέντρου, αστεράκι και άλλα χριστουγεννιάτικα! Στη συνέχεια αλείφετε το ταψί με λίγο βούτυρο και αφήνετε τους κουραμπιέδες να ψηθούν στους 180οC, στον αέρα, για περίπου 30 με 35 λεπτά, μέχρι να σκάσουν στην επιφάνεια και να πάρουν απαλό ρόδινο χρώμα. Τους βγάζετε από το φούρνο πριν ξεροψηθούν, τους ραντίζετε με ζάχαρη άχνη και τους αφήνετε να κρυώσουν.
Extra Tip: Με το που τους βγάλετε από το φούρνο, πασπαλίστε τους κατευθείαν με τη ζάχαρη άχνη, διότι όσο η επιφάνειά τους είναι ζεστή τόσο πιο καλά κολλάει η ζάχαρη πάνω τους.