Χριστούγεννα: μήπως ο ψυχαναγκασμός της γιορτής σας στερεί τη χαρά της γιορτής;

Χριστούγεννα: μήπως ο ψυχαναγκασμός της γιορτής σας στερεί τη χαρά της γιορτής;

Χριστούγεννα

Όταν σκέφτεστε τα Χριστούγεννα ήδη από τις αρχές του Φθινοπώρου, νιώθετε ανυπομονησία και χαρά. Θέλετε να στολίσετε όσο νωρίτερα μπορείτε και να χορτάσετε τη λάμψη και τη ζεστασιά αυτών των ημερών όσο πιο πολύ αντέχετε.

[babyPostAd]Όταν όμως είστε πια μέσα στις μέρες της γιορτής, νιώθετε ένα ανεξήγητο άγχος και πανικό. Ξαφνικά τα «πρέπει» γίνονται ασυνήθιστα πολλά. Πρέπει να στολίσετε όμορφα το σπίτι σας. Πρέπει να προλάβετε να ψωνίσετε τα δώρα όλων και να μην ξεχάσετε κανέναν. Παράλληλα πρέπει να οργανωθείτε, ώστε τα παιδιά να κάνουν τις βόλτες τους και να δουν όσο περισσότερα χριστουγεννιάτικα θεάματα γίνεται. Πρέπει και να βρεθείτε σε οικογενειακά τραπέζια με όλη την οικογένεια ή και να οργανώσετε η ίδια κάποια από αυτά.

Πολλά πρέπει, πολλοί ψυχαναγκασμοί, δεν νομίζετε;

Τα Χριστούγεννα είναι η αφορμή για να βρεθείτε με τους αγαπημένους σας, να αλλάξετε δώρα, να στολίσετε, να ευχαριστήσετε τους άλλους όμως είναι και η αφορμή να ευχαριστηθείτε και εσείς και τους ανθρώπους σας και τη γιορτή των ημερών.

Οι ειδικοί λένε πως μοιάζει λίγο σαν αυτομαστίγωμα αυτό που κάνουν αρκετοί ανάμεσά μας τα Χριστούγεννα και μοιάζει λίγο με τον ψυχαναγκασμό του Καλοκαιριού. «Είμαστε διακοπές και πρέπει να πάμε για μπάνιο»…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου εδώ