Χριστούγεννα: Oι προετοιμασίες του Άη Βασίλη και τα γράμματα της τελευταίας στιγμής

Χριστούγεννα: Oι προετοιμασίες του Άη Βασίλη και τα γράμματα της τελευταίας στιγμής

0

Μικρά και μεγάλα παιδιά μετρούν αντίστροφα για το βράδυ των Χριστουγέννων. Για την στιγμή που ο χαρούμενος παππούς με την κόκκινη στολή και την λευκή του γενειάδα θα επισκεφτεί κάθε σπίτι για να αφήσει τα δώρα του μέσα σε πλεκτές κάλτσες και κάτω από τα κλαδιά του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Τα 5 +1 must do’s για τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού σας

 [babyPostAd]Τι; Δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης; Είστε σίγουροι;

Κάποιοι τυχεροί που βρέθηκαν στον Βόρειο Πόλο τον συνάντησαν! Έκανε τον τελευταίο έλεγχο στις λίστες με τα δώρα που έχει ετοιμάσει για όλα τα παιδιά.

0

Κέντρο επιχειρήσεων NORAD

Το μακρινό του ταξίδι ετοιμάζεται να το καταγράψει για 61η χρονιά και η ομάδα αεράμυνας του Καναδά και της Βόρειας Αμερικής (NORAD) κι εσείς μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω διαδικτύου. Μια παράδοση που ξεκίνησε το 1955 κατά …λάθος.

Ο αριθμός επικοινωνίας με τον Άγιο Βασίλη που αναγραφόταν σε μια διαφήμιση στο Κολοράντο Σπρίνγκς των ΗΠΑ αντιστοιχούσε στο «κόκκινο τηλέφωνο» της βάσης της αεράμυνας.

Why NORAD Tracks Santa               Why NORAD Tracks Santa copy

Διευθυντής στο κέντρο επιχειρήσεων εκείνη την περίοδο ήταν ο συνταγματάρχης Χάρι Σουπ, ο οποίος ζήτησε από το προσωπικό του να δίνει πληροφορίες για το που εντοπίζουν τα ραντάρ το στίγμα του Άη Βασίλη κατά την διάρκεια του ταξιδιού του από τον Βόρειο Πόλο. Έτσι τα παιδιά τηλεφωνούσαν διαρκώς για να μαθαίνουν που βρίσκεται ο αγαπημένος τους άγιος.

0

O συνταγματάρχης Χάρι Σουπ   

Ο τηλεοπτικός φακός έχει καταγράψει και τις τελευταίες βόλτες του Άγιου Βασίλη στο χιονισμένο Ροβανιέμι. Οι τάρανδοι ξεμουδιάζουν σέρνοντας το έλκηθρο στο κατάλευκο τοπίο της Αρκτικής πριν από το μεγάλο ταξίδι της 24ης Δεκεμβρίου.

Ο χαρούμενος και αγαπητός παππούς αν και δεν …καταζητείται έχει πολλά ονόματα. Ίσως γιατί ο κάθε λαός προσπάθησε να τον κάνει μέρος της δικής του παράδοσης.

Για τους Έλληνες είναι ο Άγιος Βασίλειος, για τους Άγγλους ο Άγιος Νικόλαος, για τους Γάλλους ο Περ Νοέλ, για τους Ολλανδούς ο Σίντερ-Κλάας, για τους Γερμανούς ο Βάιναχτσμαν, για τους Κινέζους ο Λαμ-Κουνγκ-Κουνγκ, για τους Ιάπωνες ο Χοτέισο και για τους Ιταλούς ο Μπάμπο Νατάλε.

0

πηγή: Reuters

To διαβάσαμε στο cnn.gr

Διαβάστε ακόμη:

Άρρωστα παιδιά «δραπετεύουν» από το νοσοκομείο σε μια εκπληκτική φωτογράφιση με τον Άγιο Βασίλη!

Στολίζοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί με τα παιδιά… (βίντεο)