Χτενίσματα και κουρέματα με φράντζα για κάθε σχήμα προσώπου

Χτενίσματα και κουρέματα με φράντζα για κάθε σχήμα προσώπου

Χτενίσματα και κουρέματα με φράντζα

Η φράντζα στο ένα πλάι ή και στα δυο μπορεί να απογειώσει την εμφάνιση μιας γυναίκας. Αποτελεί ένα υπέροχο διακοσμητικό στοιχείο που μπορεί να μεταμορφώσει πλήρως ακόμη και το πιο απλό χτένισμα.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

 [babyPostAd]

Ποιο είναι όμως το ιδανικό γυναικείο κούρεμα και ποιο το είδος της φράντζας που ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου;

Ανακαλύψτε τα πάντα γύρω από τις φράντζες και κάντε την εμφάνιση σας εντυπωσιακή αφήνοντας τα μαλλιά σας κάτω ή πιάνοντας τα ψηλά.

Ποιος τύπος φράντζας ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου

Οβάλ πρόσωπο: Το ωοειδές σχήμα του έχει τις ιδανικές αναλογίες, σύμφωνα με τους ιδανικούς. Αυτό σημαίνει πως του ταιριάζουν όλα τα γυναικεία κουρέματα με μια ή δυο φράντζες.

Φράντζα (44)

Μακρόστενο πρόσωπο ή με μεγάλο μέτωπο: Λόγω του μεγάλου μήκους του χρειάζεται ένα είδος φράντζας που θα εξισορροπήσει το σχήμα του, κάνοντας το να δείχνει πιο οβάλ. Το ιδανικό κούρεμα είναι αυτό που έχει μια ή δυο πλάγιες μακριές φράντζες. Είναι προτιμότερο να αποφύγετε τις κοντές φράντζες, διότι δεν θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση του κοντύτερου προσώπου που είναι το ζητούμενο.

Στρογγυλό πρόσωπο: Ο ιδανικός τύπος φράντζας για ένα στρογγυλό πρόσωπο είναι αυτή που δεν θα τονίσει τα ζυγωματικά και θα κάνει το πρόσωπο να δείχνει πιο οβάλ. Σε αυτή την περίπτωση, η πλάγια με μεγάλη κλίση φράντζα προς την μια πλευρά που δεν ξεπερνά το ύψος του σαγονιού είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Τετράγωνο πρόσωπο: Όπως στο στρογγυλό, έτσι και στο τετράγωνο πρόσωπο ταιριάζει ένας τύπος φράντζας που θα του δώσει μήκος, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση του οβάλ σχήματος. Επιλέξτε λοιπόν βαριές και μακριές φράντζες που ανοίγουν σαν κουρτίνα, δεξιά και αριστερά. Εναλλακτικά, δημιουργήστε ένα κούρεμα με μόνο μία φράντζα στο πλάι. Το μήκος της φράντζας καλό θα είναι να φτάνει στη μέση του φρυδιού ή να είναι πιο μακριά. Αποφύγετε τις κοντές φράντζες, διότι θα κάνουν το πρόσωπο σας να φαίνεται πιο μικρό.

Πρόσωπο καρδιά: Επειδή το συγκεκριμένο σχήμα προσώπου είναι φαρδύ στο μέτωπο και πολύ στενό στο πηγούνι θα πρέπει να επιλέξετε ένα είδος φράντζας που θα τραβήξει την προσοχή στα μάτια και στη μέση του προσώπου. Ιδανική λοιπόν είναι η πλάγια ή πλάγιες φράντζες με μύτες που σχηματίζουν μια γωνία που αρχίζει από το φρύδι και καταλήγει στα ζυγωματικά ή πιο κάτω.

Κουρέματα με φράντζα:

Κοντά μαλλιά με φράντζα:

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά κοντά κουρέματα με φράντζες. Το pixie ή αγοριστικό γυναικείο κούρεμα μπορεί να συνδυαστεί τόσο με κοντή φράντζα, όσο και με μακριά ή ασύμμετρη φράντζα.

Καρέ με φράντζα:

Ενδιαφέρουσα παραλλαγή είναι και τα γυναικεία καρέ κουρέματα με φράντζα στο ένα ή και στα δυο πλάγια. Δοκιμάστε λοιπόν ένα κοντό ή μακρύ καρέ κούρεμα και στολίστε το με μια όμορφη κοντή, μακριά ή ασύμμετρη φράντζα. Πρόκειται για ένα χτένισμα που ταιριάζει τόσο σε ίσια, όσο και σε σγουρά ή κυματιστά μαλλιά.

Μακριά μαλλιά με πλάγια φράντζα:

Αν πάλι είστε λάτρης των μακριών κουρεμάτων, απογειώστε το look σας με μια φράντζα στη μια ή και τις δυο πλευρές σε όποιο μήκος σας κολακεύει. Συνδυάστε τη με ίσια, σγουρά ή κυματιστά μαλλιά και κλέψτε τις εντυπώσεις αφήνοντας τα μαλλιά σας να πέφτουν ανάλαφρα πάνω στους ώμους σας.

Φράντζα στο πλάι και μύτες:

Μια φράντζα στο πλάι συνδυάζεται υπέροχα με ένα γυναικείο κούρεμα με μύτες σε κοντό ή μακρύ μήκος, που πλαισιώνουν υπέροχα το πρόσωπο. Δοκιμάστε να κάνετε τα μαλλιά σας τελείως ίσια ή να γυρίσετε τις μύτες προς τα μέσα δημιουργώντας δυο εντελώς διαφορετικά, αλλά εξίσου εντυπωσιακά χτενίσματα με φράντζα στο πλάι.

Φιλαριστά με φράντζα:

Για να δώσετε περισσότερο όγκο και κίνηση στα μαλλιά σας μπορείτε να κάνετε ένα κοντό ή μακρύ φιλαριστό γυναικείο κούρεμα με φράντζα. Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό και μοδάτο.

Σγουρά μαλλιά με φράντζα:

Ποιος είπε πως στα σγουρά μαλλιά δεν ταιριάζει η φράντζα; Κι όμως ταιριάζει και είναι εξίσου εντυπωσιακή. Αν λοιπόν το φυσικό σας είναι σγουρό δεν χρειάζεται να τα ισιώνετε για να αναδείξετε την φράντζα σας. Μπορείτε να το κάνετε αφήνοντας τα στο φυσικό τους. Εναλλακτικά, μπορείτε να ισιώσετε μόνο την φράντζα και να αφήσετε τα υπόλοιπα μαλλιά σας σγουρά.

Χτενίσματα με φράντζα:

Κοντά μαλλιά:

Στα πολύ κοντά κουρέματα τύπου αγορίστικου μπορείτε να δημιουργήσετε λίγα αλλά εξίσου εντυπωσιακά χτενίσματα με φράντζες. Το πιο απλό είναι το ανέμελο με τα μαλλιά όλα κάτω. Η αμέσως επόμενη επιλογή είναι το πιάσιμο της φράντζας στο πλάι με μια πλεξούδα ή ένα twist. Από εκεί και πέρα υπάρχει και το χτένισμα που θέλει τα μαλλιά πιασμένα στη μια πλευρά και την φράντζα να πέφτει ανάλαφρα στην άλλη.

Αν πάλι έχετε ένα κοντό καρέ μπορείτε να κάνετε όλα τα παραπάνω χτενίσματα ή να πιάσετε ψηλά όλα τα μαλλιά σας. Δοκιμάστε ένα χτένισμα με αλογοουρά και φράντζα στο πλάι ή έναν χαμηλό κότσο. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα από τα χτενίσματα με μισά πάνω μισά κάτω μαλλιά και φράντζα.

Μεσαία μαλλιά:

Στα μεσαία μαλλιά μπορείτε να κάνετε πολλά εντυπωσιακά χτενίσματα. Από τα μαλλιά όλα κάτω και τα μισά πάνω μισά κάτω χτενίσματα μέχρι τους υπέροχους κότσους και τις αλογοουρές με φράντζα, οι επιλογές είναι αμέτρητες.

Θαυμάσια ιδέα είναι και τα χτενίσματα με πιάσιμο της φράντζας μόνο στο πλάι, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή πλεξούδα. Επίσης, μπορείτε να πιάσετε τις φράντζες σας ψηλά σε δυο πλεξούδες. Με αυτό τον τρόπο θα κάνετε ένα εντυπωσιακό διπλό topdo.

Μακριά μαλλιά:

Δημιουργήστε εντυπωσιακά χτενίσματα με ίσια μακριά μαλλιά και φράντζες ή πιάστε τα ψηλά σε μια ανάλαφρη αλογοουρά με μπούκλες και ανέμελο look φράντζας.

Ακόμη, δοκιμάστε ένα πιάσιμο μισά πάνω μισά κάτω και αφήστε τις φράντζες σας να σχηματίσουν μια «κουρτίνα», δηλαδή να πέσουν δεξιά και αριστερά.

Εξίσου εκπληκτικά είναι τα χτενίσματα με κυματιστά μαλλιά ή μπούκλες, διακοσμημένα με πλεξούδες.

Αυτές είναι μόνο μερικές προτάσεις. Υπάρχουν πολλά ακόμη νεανικά, μοντέρνα, ακόμη και νυφικά χτενίσματα με φράντζα για να δοκιμάσετε.

Πηγή:    beautetinkyriaki.gr