Χτενίσματα με πλεξούδες για κάθε στυλ και κάθε περίσταση

Χτενίσματα με πλεξούδες για κάθε στυλ και κάθε περίσταση

Χτενίσματα με πλεξούδες

Ένα από τα βασικά και πιο εντυπωσιακά χτενίσματα που μπορείτε να κάνετε σε καθημερινή βάση ή για τις πιο βραδινές εξόδους σας είναι η πλεξούδα. Πρόκειται για ένα πιάσιμο των μαλλιών που έχει αγαπηθεί κατά κόρον από τις γυναίκες κάθε ηλικίας.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]Συνδυάζεται υπέροχα με αλογοουρές, κότσους, half up και δημιουργεί πολλά διαφορετικά χτενίσματα. Επιλέξτε λοιπόν οποιοδήποτε είδος πλεξούδας (γαλλική, ολλανδική, σχοινί κλπ) και απογειώστε τα καθημερινά ή βραδινά χτενίσματα σας.

Είναι ένα από τα χτενίσματα που μπορεί να δημιουργηθεί με κάθε μήκος μαλλιών, ακόμη και με πολύ κοντά μαλλιά τύπου αγορίστικα. Βέβαια η δημιουργία χτενισμάτων με πλεξούδες σε μακριά μαλλιά έχει περισσότερες παραλλαγές.

Δείτε λοιπόν φωτογραφίες που παρουσιάζουν μοντέρνα και εντυπωσιακά χτενίσματα με πλεξούδες για κάθε ώρα και στιγμή.

Χτενίσματα για κοντά μαλλιά με πλεξούδες:

Ακόμη κι αν τα μαλλιά σας δεν έχουν μακρύ μήκος, μπορείτε να παίξετε με τις πλεξούδες και να δημιουργήσετε εντυπωσιακά χτενίσματα.

Πιάστε μόνο την φράντζα σας στην μια μεριά πλέκοντας την με όποια μορφή θέλετε. Δημιουργήστε λοιπόν τέλεια χτενίσματα με πλεξούδα στο πλάι τόσο στα αγορίστικα – pixie μαλλιά με φράντζα, όσο και σε ένα κοντό καρέ ή μαλλιά μέχρι τον ώμο.

Εντυπωσιακή ιδέα αποτελούν και τα χτενίσματα αλογοουρά με πλεξούδα, την οποία μπορείτε να κάνετε στο πλάι ή στην κορυφή του κεφαλιού σας.

Εξίσου όμορφα χτενίσματα για καρέ μαλλιά με πλεξούδα είναι και τα boxer braids, τα χτενίσματα με πλεξούδα στέκα, στεφάνι ή στο μέτωπο.

Χτενίσματα με πλεξούδες για μακριά μαλλιά:

Αν τα μαλλιά σας είναι μακριά, τότε έχετε περισσότερες επιλογές για να δημιουργήσετε εύκολα και απλά χτενίσματα με πλεξούδες. Μπορείτε να δοκιμάσετε κότσους, αλογοουρές, αλλά και χτενίσματα αποκλειστικά με πλεξούδες. Ότι κι αν επιλέξετε, είναι εξίσου εντυπωσιακό!

Δοκιμάστε να κάνετε πρωινά ή βραδινά χτενίσματα με πλεξούδες που θα ολοκληρώσουν το ντύσιμο σας με τον καλύτερο τρόπο.

Μια όμορφη πρόταση είναι ένα χτένισμα με πλεξούδες στο πλάι, αφήνοντας τα υπόλοιπα μαλλιά κάτω ίσια, κυματιστά ή με μπούκλες. Εναλλακτικά δοκιμάστε να κάνετε μια πλεξούδα με όγκο στην κορυφή του κεφαλιού που θα καταλήγει σε μια ψηλή ή χαμηλή αλογοουρά.

Ένα όμως από τα πολυαγαπημένα χτενίσματα με πλεξούδες τα τελευταία χρόνια είναι τα boxer braids. Πρόκειται για κοτσιδάκια πλεγμένα σε ολλανδική συνήθως πλεξούδα που πέφτουν προς τα πίσω. Το συγκεκριμένο χτένισμα μπορεί να συνδυαστεί με απλά κοτσιδάκια. Τι σημαίνει αυτό; Κάντε τις πλεξούδες σας μέχρι το ύψος του σβέρκου και από εκεί και κάτω συνεχίστε με αλογοουρές.

Χτενίσματα με μπούκλες και πλεξούδες:

Ποιος είπε πως για να κάνετε ένα εντυπωσιακό χτένισμα με πλεξούδα θα πρέπει να πιάσετε ψηλά όλα τα μαλλιά σας;

Μπορείτε να φτιάξετε εξίσου υπέροχα χτενίσματα με μπούκλες και πλεξούδες. Πιάστε λοιπόν τα μισά μαλλιά πάνω με μια πλεξούδα της αρεσκείας σας και αφήστε τα υπόλοιπα να πέφτουν κάτω σε ανάλαφρες ή καλοσχηματισμένες μπούκλες.

Μια από τις πιο εντυπωσιακές ιδέες για ένα χτένισμα με μπούκλες είναι η πλεξούδα καταρράκτης.

Εναλλακτικά πιάστε μόνο την φράντζα σας με μια πλεξούδα και κάντε τα υπόλοιπα μαλλιά σας μπούκλες. Αν βέβαια έχετε φυσικά σγουρά μαλλιά, το συγκεκριμένο χτένισμα είναι ιδανικό για εσάς.

Χτενίσματα με πλεξούδες στο πλάι:

Τα χτενίσματα που είναι στολισμένα με πλεξούδες στο πλάι είναι ιδανικά για κάθε μήκος μαλλιών, από τα πολύ κοντά μέχρι και τα μακριά.

Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι αυτή του πιασίματος της φράντζας με την δημιουργία μιας πλεξούδας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές ακόμη εντυπωσιακές παραλλαγές που μπορείτε να κάνετε.

Μπορείτε επίσης να πιάσετε όλα σας τα μαλλιά ψηλά δημιουργώντας μια πλάγια ολλανδική ή γαλλική πλεξούδα. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε ένα χτένισμα με πλάγια πλεξούδα προς τα πίσω που φέρνει όλα τα μαλλιά από την μια μεριά.

Νυφικά χτενίσματα με πλεξούδες:

Μιας και η πλεξούδα είναι γενικότερα μια πολύ αγαπημένη επιλογή για τις γυναίκες, δεν θα μπορούσε να μην χρησιμοποιηθεί και για εντυπωσιακά νυφικά χτενίσματα.

Η μία επιλογή είναι τα boho νυφικά χτενίσματα με την επιμελώς ατημέλητη πίσω ή πλάγια πλεξούδα. Στυλάτα όμως είναι και τα χτενίσματα με πλεξούδα στέκα ή στεφάνι.

Αν μάλιστα τα στολίσετε με όμορφα αξεσουάρ μαλλιών, τότε θα είστε μια λαμπερή και όμορφη νύφη που θα κλέψει όλες τις εντυπώσεις.

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα με πλεξούδες:

Τα αρχαιοελληνικού τύπου είναι πολλές φορές ρομαντικά χτενίσματα με πλεξούδες σε κοτσίδες, κότσους, αλλά και half up.

Μπορούν να συνδυαστούν τόσο με κοτσίδες και updo, όσο και με ανάλαφρες μπούκλες.

Λόγω του ρομαντικού τους ύφους είναι ιδανικά για όλες τις ώρες, αλλά και για νύφες.

Χτενίσματα κότσοι με πλεξούδες:

Ανέμελοι και καλοστημένοι, χαμηλοί ή ψηλοί κότσοι μπορούν να απογειωθούν αν συνδυαστούν με μια εντυπωσιακή πλεξούδα.

Πιάστε λοιπόν τα μαλλιά σας με ένα όμορφο updo και στολίστε το με μια πλεξούδα.

Κλασσική επιλογή αποτελεί ο κότσος μπαλαρίνας με μια πλεξούδα να τον περιτριγυρίζει. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε διακριτικές μικρές πλεξούδες ακτινωτά στον κότσο.

Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα από τα χτενίσματα με πλεξούδα στο πλάι που καταλήγει σε κότσο πλεξούδας ή απλό.

Τέλος, ενδιαφέρουσα πρόταση είναι και η ανάποδη πλεξούδα που ξεκινάει από το σβέρκο και καταλήγει σε έναν ψηλό κότσο μπαλαρίνας.

Χτενίσματα με πλεξούδες για παιδιά:

Κάντε την καθημερινότητα της μικρής σας πιο όμορφη, δημιουργώντας μοντέρνα χτενίσματα με πλεξούδες για παιδιά.

Χτενίσματα με κοτσιδάκια, κότσους, αλογοουρές, είτε απλά με μια πλεξούδα στέκα ή στεφάνι είναι ιδανικά τόσο για το σχολείο, όσο και για τα πάρτι. Παίξτε λοιπόν με τα μαλλιά του κοριτσιού και φτιάξτε υπέροχα παιδικά χτενίσματα με πλεξούδες κάθε λογής.

Χτενίσματα με ίσια μαλλιά και πλεξούδες:

Μπορεί τα χτενίσματα με μπούκλες και πλεξούδες να είναι πολύ εντυπωσιακά, αυτό όμως δεν σημαίνει πως κάνοντας μια όμορφη πλεξούδα σε ίσια μαλλιά δεν μπορείτε να λάμψετε.

Βάλτε την φαντασία σας να δημιουργήσει μοντέρνα και εύκολα χτενίσματα με πλεξούδες στο πλάι, στη μέση, πίσω ή στην κορυφή του κεφαλιού και αφήστε τα υπόλοιπα μαλλιά σας ίσια να πέφτουν κάτω.

Αν θέλετε βέβαια μπορείτε να τα πιάσετε και όλα πάνω κάνοντας μια όμορφη και απλή πλεξούδα.

Χτενίσματα για γάμο / βάπτιση με πλεξούδες:

Αν είστε καλεσμένη και ψάχνετε ένα απλό, αλλά εντυπωσιακό χτένισμα με πλεξούδα για να ολοκληρώσετε το ντύσιμο για γάμο ή βάπτιση, τότε οι επιλογές είναι αμέτρητες.

Αρχικά θα πρέπει να σκεφτείτε αν θέλετε να πιάσετε όλα τα μαλλιά σας, τα μισά ή να τα αφήσετε τελείως κάτω δημιουργώντας χτενίσματα με πλεξούδα στην φράντζα.

Αν επιλέξετε να κάνετε τα μαλλιά σας μισά πάνω μισά κάτω, μπορείτε να πιάσετε δυο πλάγιες μικρές πλεξούδες και να τις ενώσετε πίσω ή να πιάσετε όλα τα πάνω μαλλιά σας δημιουργώντας μια όμορφη γαλλική πλεξούδα.

Αν όμως αποφασίσετε να τα πιάσετε ψηλά, οι επιλογές είναι δυο: αλογοουρά – κοτσίδα ή κότσος. Και στις δυο περιπτώσεις μπορείτε να κάνετε μια ενιαία πλεξούδα είτε να πιάσετε το μεγαλύτερο μέρος των μαλλιών σας με ένα χαλαρό ή κομψό δέσιμο και να προσθέσετε λεπτομέρειες με πλεξούδες που θα το απογειώσουν.

Δείτε πως να κάνετε 15 εντυπωσιακά και εύκολα χτενίσματα με πλεξούδες βήμα βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή:   beautetinkyriaki.gr