Δέκα απίστευτες πρωτοχρονιάτικες παραδόσεις απ’ όλο τον κόσμο

Δέκα απίστευτες πρωτοχρονιάτικες παραδόσεις απ’ όλο τον κόσμο

πρωτοχρονιάτικες παραδόσεις

Η Πρωτοχρονιά είναι μια από τις σημαντικότερες γιορτές παγκοσμίως και όλες οι χώρες τη γιορτάζουν με πολύ φαγητό, βεγγαλικά, πάρτι, ποτό και ευχές.

[babyPostAd]Πέρα από τις κοινές συνήθειες όμως η κάθε χώρα έχει τα δικά της έθιμα για αυτή την ξεχωριστή μέρα.

Ρωσία

1

Στη Σιβηρία είναι έθιμο να φυτεύονται δέντρα κάτω από παγωμένες λίμνες ή ποτάμια την ημέρα της Πρωτοχρονιάς για καλή αρχή του νέου έτους.

Ισπανία

2

Τα μεσάνυχτα πριν το νέο έτος οι Ισπανοί τρώνε ακριβώς 12 σταφύλια, ένα για κάθε μήνα που πέρασε. Αν δεν καταφέρουν να φάνε και τα 12 σταφύλια μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, τότε θα έχουν κακή τύχη.

Β. Αμερική

3

Στις ΗΠΑ και Καναδά, και γενικότερα στις χώρες του δυτικού κόσμου, το έθιμο λέει ότι στην αλλαγή του χρόνου πρέπει να βρεις κάποιον να φιλήσεις για να έχεις καλή τύχη το επόμενο έτος.

Βραζιλία

4

Την Πρωτοχρονιά οι ντόπιοι φορούν λευκά ρούχα και ρίχνουν λευκά λουλούδια και αναμμένα κεριά στον ωκεανό ως προσφορά στη θεότητα της θάλασσας για να φέρει ευημερία το νέο έτος. Αν η θάλασσα επιστρέψει τα δώρα αυτό σημαίνει ότι η θεά δεν τα δέχτηκε.

Κίνα

5

Για να υποδεχτούν το νέο έτος οι Κινέζοι βάφουν την πόρτα τους κόκκινη. Το χρώμα θεωρείται το πιο χαρούμενο και τυχερό χρώμα στη χώρα.

Ιταλία

6

Στο ρεβεγιόν της παραμονής οι Ιταλοί φορούν κόκκινα εσώρουχα για να έχουν καλή τύχη στα ερωτικά τους (σε αντίθεση με τους Αργεντινούς που φορούν ροζ).

Ν. Αφρική

7

Οι ντόπιοι το ‘χουν έθιμο να πετούν έπιπλα από τα μπαλκόνια ή τα παράθυρά τους. Το έθιμο, το οποίο δεν είναι πλέον τόσο διαδεδομένο λόγω της επικινδυνότητάς του, σηματοδοτεί τη νέα αρχή.

Ρουμανία

8

Αν και παγανιστικό, στη Ρουμανία χορευτές ντύνονται με στολές αρκούδων και βγαίνουν στους δρόμους, σηματοδοτώντας τον θάνατο του παλιού έτους και τον ερχομό του νέου.

Εκουαδόρ

9

Το έθιμο λέει ότι πρέπει να τρέξεις γύρω από το σπίτι σου με μια βαλίτσα την Πρωτοχρονιά για να έχεις καλά ταξίδια το επόμενο έτος.

Δανία

10

Πηγή:newmoney.gr