Δεν υπάρχει πιο αρωματικό, πλήρες, ανακουφιστικό, απλό αλλά γεμάτο γεύση γλυκό από το ρυζόγαλο που μπορείς να το φας όλες τις ώρες και είναι ιδανικό για όλους!
Συστατικά
- 3/4 φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 φλ. τσαγιού νερό
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 5 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- μια καλή φλούδα λεμονιού (όσο το δυνατόν χωρίς άσπρο μέρος) ή ξύσμα λεμόνι
- κανέλα για το πασπάλισμα
Τρόπος μαγειρέματος
- Βάλε σε μέτρια κατσαρόλα (ιδανικά με χοντρό πάτο) το ρύζι με το νερό και το αλάτι.
- Σιγόβρασε για 10 λεπτά να σκάσει το ρύζι.
- Ρίξε το γάλα, τη ζάχαρη, το λεμόνι και ανακάτεψε.
- Όταν το ρύζι βράσει και μαλακώσει, διάλυσε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και ρίξ’ το στην κατσαρόλα ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει.
- Σιγόβρασε ανακατεύοντας για να αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο.
- Μόλις πήξει όσο επιθυμούμε (πρέπει να είναι παχύρευστο όχι πολύ πηχτό) κατέβασε από τη φωτιά.
- Αφαίρεσε τη φλούδα.
- Μοίρασε το σε μπολάκια, πασπάλισε με κανέλα και μόλις κρυώσει βάλ’ τα στο ψυγείο να παγώσουν.
tlife.gr