«Δεν προλαβαίνω να βρεθούμε» και 8 ακόμη φράσεις που πληγώνουν τους γονείς μας

«Δεν προλαβαίνω να βρεθούμε» και 8 ακόμη φράσεις που πληγώνουν τους γονείς μας

Είναι οι άνθρωποι που μας μεγάλωσαν με αγάπη και θυσίες και τους αγαπάμε πολύ γι’ αυτό, αλλά η ζωή είναι τέτοια που δεν μπορούμε πάντα να συμφωνούμε με τους γονείς μας ή να σκεφτόμαστε τα δικά τους συναισθήματα όποτε εκείνοι μας πατούν τον κάλο.

«Θα το τακτοποιήσω μόνη μου»
Είστε μεγάλη πια, αλλά όταν σας βλέπουν να παιδεύεστε το γονεϊκό ένστικτο ξυπνά και νιώθουν την ανάγκη να σας βοηθήσουν. Αντί να τους αποκλείσετε εντελώς, δείξτε τους ότι έχετε τα πράγματα υπό έλεγχο, λέγοντας:Μην ανησυχείτε, όλα θα πάνε καλά.

«Δική μου είναι η ζωή και την κάνω ότι θέλω»
Σίγουρα, η ζωή σας σας ανήκει και μπορείτε να την χαραμίσετε κιόλας, αλλά δεν χρειάζεται και να το ξέρουν. Αντ’ αυτού, δώστε τους την εικόνα ενός ανθρώπου που, πάνω απ’ όλα, θέλει να είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του: Θα ήθελα να παίρνω μόνη μου τις αποφάσεις μου.

«Δεν μπορείτε να καταλάβετε»
Ναι, πιθανότατα δεν μπορούν, για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά η επικοινωνία σας είναι πολύ σημαντική για να την υπονομεύσετε χωρίς προσπάθεια. Εξηγήστε τους όσο καλύτερα μπορείτε τι είναι αυτό που πάτε να κάνετε, αλλά δείξτε τους ότι δεν πρόκειται ν’ αλλάξετε γνώμη, ξεκινώντας κάπως έτσι: Ακούστε να δείτε…


«Ποτέ σας δεν πιστέψατε σε μένα»
Υπερβολές! Ανησυχούν, φοβούνται μήπως δεν τα καταφέρετε ή, ακόμη, μήπως φταίνε εκείνοι για μια πιθανή αποτυχία σας, αλλά μέσα τους θέλουν όσο τίποτα να σας δουν ευτυχισμένη. Μην τους βάζετε σε θέση άμυνας, μόνο αναγνωρίστε την αγάπη που σας έχουν, λέγοντας: Θέλω να σας κάνω περήφανους.

Γιατί οι γονείς πληγώνουν τόσο βαθιά; – γιατί είναι πριν απ’ όλα άνθρωποι

«Ποιος ντύνεται έτσι στην εποχή μας;»
Κανείς, σίγουρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ντύνονται και καλύτερα. Το γούστο είναι διαχρονικό πράγμα και αν οι γονείς σας έμειναν στην παλιά μόδα είναι επειδή δεν είχαν το χρόνο ή το κίνητρο να εκσυγχρονίσουν την γκαρνταρόμπα τους. Σειρά σας, λοιπόν, να τους κανακέψετε και, γιατί όχι, να τους ψωνίσετε κιόλας: Πάμε μια βόλτα στα μαγαζιά;

«Είμαι ενήλικος, σταματήστε να ανησυχείτε τόσο»
Ας είμαστε ρεαλιστές, στα μάτια τους θα είστε πάντα το παιδί εκείνο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει κάτι το οποίο, αργότερα, θα μετανιώσει. Μην κραδαίνετε την αστυνομική σας ταυτότητα στα μούτρα τους γιατί δεν τους λέει απολύτως τίποτα. Αντ’ αυτού, πείστε τους ότι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά με την ανατροφή σας:Μου μάθατε τόσα πολλά, έχετέ μου εμπιστοσύνη.


«Δεν έχω χρόνο για κουβέντες»
Όταν κάτι ανησυχητικό συμβαίνει και το έχουν μυριστεί, δεν είναι δυνατόν να μη θέλουν να μάθουν τα πάντα, άμεσα. Αντί να τους ξεφορτωθείτε, αφήνοντάς τους στο σκοτάδι, υποσχεθείτε τους την ενημέρωση που, στο κάτω-κάτω, τους αξίζει δικαιωματικά, με μια πιο διπλωματική φράση: Μόλις μπορέσω θα σας τηλεφωνήσω.

«Στην εποχή σας ήταν διαφορετικά»
Ότι ήταν διαφορετικά, ήταν. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι το κριτήριο που διαμόρφωσαν μέσα από την εμπειρία τους δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες. Οι πιθανότητες να έχουν δίκιο επί της αρχής είναι μεγάλες, οπότε, αν έχουν, δώστε το, αλλά υπογραμμίστε τις διαφορές: Έχετε δίκιο, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει.

«Δεν μπορούμε να ‘ρθουμε»
Το πρόγραμμά σας είναι φορτωμένο και το μοναδικό Σουκού που δεν έχετε έξτρα δουλειά, το τελευταίο που θέλετε να κάνετε είναι να μπείτε στο αυτοκίνητο και να πάτε στους γονείς σας. Κανείς δεν θα σας ψέξει, αλλά δεν χρειάζεται να είστε τόσο απότομη. Αντί γι’ αυτό, δώστε τους την επιλογή να έρθουν εκείνοι για να σας ξεκουράσουν κιόλας: Μήπως να έρθετε εσείς αυτό το Σαββατοκύριακο, που έχετε λείψει στα παιδιά;

Και όμως, αξίζει να είμαστε σε μια μικρή εγρήγορση μαζί τους, ώστε ν’ αποφεύγουμε μικρά «διπλωματικά» επεισόδια που μετά θα μετανιώσουμε και ξεκινούν με φράσεις σαν τις παρακάτω…

Πηγή: official.gr

Διαβάστε ακόμη:

Όταν ένα αγόρι έχασε το λούτρινο ελεφαντάκι του, οι γονείς του σκέφτηκαν την πιο τέλεια ιδέα για να μην στεναχωριέται!

Γονείς, αυτά είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να συνειδητοποιήσετε απαραίτητα!