Το μετατραυματικό στρες στην οικογένεια

Το μετατραυματικό στρες στην οικογένεια

Το μετατραυματικό στρες στην οικογένεια

Όταν το μέλος μιας οικογένειας αντιμετωπίζει την διαταραχή του μετατραυματικού στρες αυτό είναι κάτι που αφορά όλη την οικογένεια και όχι μόνο το άτομο που υποφέρει από αυτό. Κάτι τέτοιο είναι αυτονόητο. Μπορεί να είναι ο ένας από τους δύο γονείς, ο οποίος πιθανόν επέζησε από ένα πολύ δύσκολο τροχαίο. Δεν αποκλείεται να είναι όμως και κάποιο παιδί που επέζησε από επίθεση στο σχολείο του ή από τρομοκρατική ενέργεια όπου είδε φίλους του να χάνονται ακριβώς δίπλα του. Όλα αυτά αν εξαιρέσουμε το ενδεχόμενο του τροχαίου πιθανόν μοιάζουν μακριά μας.

Ενημερώσου Πρώτος για Όλα τα νέα Προϊόντα και Προσφορές της FrezyDerm. Εγγράψου Τώρα!
Γιατί κάθε μέλος της οικογένειας έχει ανάγκη τη φροντίδα & περιποίηση που του αξίζει!

Στην Ελλάδα τουλάχιστον, ως τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο δεν έχουν σημειωθεί κρούσματα σε σχολεία ή τρομοκρατικές ενέργειες σαν αυτές που παρακολουθούμε τελευταία. Όμως, δεν μπορεί να έχουμε ήδη ξεχάσει τον θάνατο του Μάριου μέσα στην αυλή του σχολείου του στο Μενίδι, λίγα μόλις μέτρα από τους συμμαθητές του εξαιτίας μιας αδέσποτης σφαίρας.

Η οικογένεια μπορεί να βοηθήσει το άτομο που αντιμετωπίζει το μετατραυματικό στρες ή μπορεί και να λειτουργήσει εντελώς εναντίον του αν δεν καταφέρει να διαγνώσει το πρόβλημα. Γι’ αυτό και είναι σκόπιμο να γνωρίζει κανείς τα συμπτώματα και τις ενδείξεις. Τέτοια συμπτώματα είναι οι εφιάλτες που επαναλαμβάνονται, η πολύ έντονη αντίδραση όταν γίνεται συζήτηση για το γεγονός, η αναστάτωση και η επανάληψη στην αφήγηση των γεγονότων από το ίδιο το άτομο κάθε τόσο, η ξαφνική εφίδρωση και οι αδικαιολόγητοι πόνοι στην καρδιά και αλλού.

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας