Δείτε τους νικητές του διαγωνισμού | Κερδίστε 3 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “ΝΙ ΠΙ, ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου” στο Θέατρο Αθήναιον την Κυριακή 24/11

“ΝΙ ΠΙ, ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου” μια παράσταση για παιδιά 3 έως 103 ετών, στο Θέατρο Αθήναιον (στη Θεσσαλονίκη), κάθε Κυριακή στις 11:30 και καθημερινές για σχολεία.

Διαγωνισμός babyradio #Θεσσαλονίκη!

Τα δώρα του διαγωνισμού

Κέρδισε 3 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «ΝΙ ΠΙ, ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου», για την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 στο Θέατρο Αθήναιον, στη Θεσσαλονίκη.

Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και εύκολη.

  • Συμπληρώνετε τα απαραίτητα πεδία στην παρακάτω φόρμα.
  • Με αυτό και μόνο παίρνετε μέρος στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις 10:00

Λίγα λόγια για την παράσταση

“ΝΙ ΠΙ, ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου” είναι ένα θεατρικό – ιστορικό ταξίδι στην Ελλάδα του 1828 για παιδιά 3 έως 103 ετών, στο Θέατρο Αθήναιον (στη Θεσσαλονίκη), κάθε Κυριακή στις 11:30 και καθημερινές για σχολεία.

Μια θεαματική σκηνική αναδρομή στην εποχή που η πρόσφατα απελευθερωμένη από τον Τουρκικό ζυγό, Ελλάδα, πασχίζει να σταθεί στα πόδια της και να χτίσει τις βάσεις της σαν ελεύθερο πια έθνος. Ένα βασικό εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει το νεοσύστατο αυτό Ελληνικό κράτος, είναι η πειρατεία στα νησιά του Αιγαίου πελάγους! Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των μεγάλων δυνάμεων, οι καταστροφές στο εμπόριο από τους πειρατές, είναι τεράστιες! Έτσι λοιπόν, Αγγλία, Γαλλία και Ελλάδα αναλαμβάνουν δράση για την πάταξη της πειρατείας! Οι μοίρες του Ελληνικού στόλου υπό τον Ανδρέα Μιαούλη και τον Κωνσταντίνο Κανάρη ηγούνται της επιχείρησης. Ο τότε μοίραρχος Αντώνιος Κριεζής με τη στήριξη του Γάλλου Ναυάρχου Ιππόλυτου Μπυσσόν ρίχνονται στον αγώνα κι έρχονται αντιμέτωποι στη σκηνή με μυθικούς πειρατές όπως τον τρομερό Μπαρμπαρόσα και το πιστό πλήρωμα του! Ο πιο έξυπνος όμως και πανούργος πειρατής του Αιγαίου, είναι ο Νι Πι! Μαζί με τον φίλο και πλοηγό του, τον Βαρθολομαίο βάζουν πλώρη για να βρουν τον θησαυρό του “Γάντζου του Σούσουρα”, χάρτη του οποίου έχει στα χέρια του ο Νι Πι! Τι γίνεται όμως αν αυτός ο χάρτης πέσει στα χέρια του Αντώνιου Κριεζή και του Ιππόλυτου Μπυσσόν; Ή ακόμα χειρότερα… στα χέρια του Μπαμπαρόσα;

Ένα κυνήγι θησαυρού ξεκινά κι έχουν όλοι κοινό στόχο: την απόκτηση του! Ένα παιχνίδι εξουσίας, πονηριάς και διαφθοράς με μεγάλες δόσεις χιούμορ και δράσης! Μια θεαματική θεατρική παραγωγή που καθηλώνει! Με επικές ναυμαχίες, υπέροχα κοστούμια εποχής, υπέροχες πρωτότυπες μουσικές και τραγούδια, μυθικά τέρατα και γοργόνες της θάλασσας που ζωντανεύουν στη σκηνή σε μια εντυπωσιακή θεατρική παράσταση!

Οι εξαιρετικές ερμηνείες των 9 ηθοποιών που καλούνται να εμψυχώσουν όλους αυτούς τους ρόλους, μας μεταφέρουν το άρωμα της Ελλάδας του 1828 κάνοντας το θέατρο να μυρίζει Αιγαίο!

Σαλπάρετε μαζί μας, επάνω στο πειρατικό μας καράβι, τον “Μαύρο εκδικητή” κι ελάτε σε αυτό το μαγικό θεατρικό ταξίδι!

Ένα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό έργο για μικρούς και μεγάλους!

Σημείωμα του Συγγραφέα

Ποιο είναι ο νόημα της ζωής; Ο πλούτος, η δόξα ή μήπως η φιλία, ο έρωτας, η αγάπη; Πώς μπορούμε να λυτρωθούμε από το φόβο του θανάτου; Αναζητώντας «θησαυρούς»; Ή βιώνοντας μία περιπετειώδη, ελεύθερη και πλούσια σε εμπειρίες ζωή; Γίνεται η Ιστορία και το παρελθόν να γίνουν αντιληπτά μ’ έναν άλλο διαφορετικό τρόπο και να φωτίζουν τη σκέψη μας και τις πράξεις μας;

Πάντοτε ήθελα να μιλήσω στα παιδιά μου, στους μαθητές μου για όλα αυτά, αλλά όχι με νουθεσίες και διδακτισμούς, αλλά μέσα από μία ιστορία, μέσα από μία «καθαρή» περιπέτεια! Κάπως έτσι γεννήθηκε ο Νι Πι, ο πιο έξυπνος και πανούργος πειρατής του Αιγαίου και κάπως έτσι σάλπαρα κι εγώ μαζί του στον «Μαύρο Εκδικητή» στο ωραιότερο ταξίδι της ζωή μου!

Με πλήρωμα τον Βαρθολομαίο, τον Μήτσο τον Ξινόγαλο, τον Γώγο τον Ταπεινό, τον Λάκη τον Ζόρικο αντιμετώπισα καταιγίδες και σίφουνες που λυσσομανούσαν να μας βυθίσουν, μαύρα θεόρατα κύματα που χυμούσαν να μας καταπιούν, πήρα μέρος σε ναυμαχίες και σε μονομαχίες με τον μοίραρχο Κυριαζή, τον Γάλλο φιλέλληνα Μπυσσόν, πολέμησα με δαίμονες σαν τον Χασάν Μπαρμπαρόσα, συνάντησα όμορφες και σκληρές κόρες σαν τη Θεανώ τη Λύκαινα, γοητευτικές και ανήσυχες δεσποσύνες σαν τη Γαλλίδα Μαντμαζέλ Ελέν, τα έβαλα με γοργόνες και δράκους, ώσπου στο τέλος… ανακάλυψα το νόημα της ζωής!

Αν νιώθετε, πως το πάθος για περιπέτεια, εξερεύνηση και ανακάλυψη δεν έχει σβήσει ακόμα μέσα σας, αν θέλετε ζήσετε ανάμεσα σε «πειρατές», πάρτε τα παιδιά σας, τους μαθητές σας, ακονίσετε τα σπαθιά σας, ελάτε στο θέατρο, επιβιβαστείτε στον «Μαύρο Εκδικητή» και φωνάξτε με όλη σας τη δύναμη: «Μάινα τα πανιά!»

Γιώργος Χατζόπουλος
Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας

Σημείωμα του Σκηνοθέτη

Στόχος μας είναι ένα καλό και ποιοτικό θέατρο τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους που τα συνοδεύουν. Ένα θέατρο για όλους. Ένα θέατρο που δεν χειραγωγεί, αλλά που παρεμβαίνει και διεγείρει με την ιστορία του τη φαντασία και την κριτική ικανότητα των παιδιών. Που τα σέβεται. Ένα θέατρο για παιδιά όπου οι μεγάλοι παρακολουθούν με την ίδια όρεξη. Που δεν το βλέπουν “για τα παιδιά” αλλά “με τα παιδιά”. Δουλέψαμε σκληρά και δουλεύουμε ακόμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε μια Ελλάδα όπου ο σύγχρονος πολιτισμός της είναι η μελλοντική ιστορία της, είμαστε οι σημερινοί ήρωες αυτού του αύριο. Έχουμε ευθύνη ως προς αυτό, τόσο ως άνθρωποι όσο και ως καλλιτέχνες.

Φτιάξαμε λοιπόν μια παράσταση με στόχο την καλή αφήγηση και με ένα δυνατό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Αυτό που μένει τώρα για να υπάρξει η θεατρική πράξη, είστε εσείς. Οι θεατές μας. Ελάτε στο θέατρο και δεν θα σας προδώσουμε…

Βασίλης Ισσόπουλος

Ταυτότητα παράστασης:

Σκηνοθεσία: Βασίλης Ισσόπουλος
Κείμενο: Γιώργος Χατζόπουλος
Παραγωγή: Art Τις Ει productions
Εκτελ. Παραγωγής: Τάσος Μπαρνιαδάκης
Πρωτ. μουσική: Αντώνης Ανέστης
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Παυλίδης
Κοστούμια: Κατερίνα Πετρογιάννη
Χορογραφίες: Ελένη Χρυσομάλλη
Βοηθός ενδυματολόγου: Νίκος Μηνάς
Φωτισμοί: Μάνος Κόντσογλου
Επικοινωνία – Δ. σχέσεις: Έρη Χριστοφορίδου

Παίζουν: Θοδωρής Γεωργίτσης, Δημήτρης Δανάμπασης, Μάριος Μεβουλιώτης, Ελένη Μισχοπούλου, Ηλίας Μπερμπέρης, Νοεμή Βασιλειάδου, Σταμάτης Στάμογλου, Ελένη Χρυσομάλλη, Κυριάκος Χρυσίδης

Πληροφορίες:

Χώρος: Θέατρο Αθήναιον (Βασιλίσσης Όλγας 35, Θεσσαλονίκη)
Περισσότερα: facebook.com/theatroathinaion/

×

Όροι Συμμετοχής

1. Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι όσοι διαμένουν στην Ελλάδα και έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

2. Ο διαγωνισμός αρχίζει τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 και λήγει την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 στις 23:59 πμ.

3. Εκ των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό, θα αναδειχθούν με κλήρωση τρεις (3) νικητές, οι οποίοι θα κερδίσουν από μια διπλή πρόσκληση για την παράσταση «ΝΙ ΠΙ, ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου» την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, στις 11:30.

4. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 στα γραφεία του babyradio.gr (Λεοφ. Δημοκρατίας 257, Αλεξανδρούπολη), μετά το πέρας της λήξης του διαγωνισμού. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στο site babyradio.gr, την ίδια ημέρα. Επιπλέον οι νικητές θα ενημερωθούν με e-mail, στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει.

5. Το δώρο είναι προσωπικό, δεν μεταβιβάζεται και δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή άλλα δώρα.

6. Νόμιμοι φόροι επί των δώρων, τέλη, κρατήσεις, και οποιαδήποτε άλλη δαπάνη απαιτείται για τη λήψη των δώρων, βαρύνουν τους νικητές.

7. Η διοργανώτρια εταιρεία ουδεμία ευθύνη φέρει για οποιαδήποτε τυχόν σωματική ή περιουσιακή βλάβη ή οποιουδήποτε άλλου είδους ζημία/δαπάνη προκληθεί στον νικητή ή/και τον συνοδό του από την λήψη του δώρου ή και την ακύρωση ή αναβολή πραγματοποίησης αυτού.

8. Με δεδομένο ότι η διοργανώτρια εταιρεία στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα επεξεργάζεται προσωπικά στοιχεία των συμμετεχόντων (ονοματεπώνυμο, email, τηλέφωνο), αναλαμβάνει την υποχρέωση να τηρήσει τα αρχεία αυτά απόρρητα και να προβεί στην επεξεργασία τους στο απολύτως αναγκαίο μέτρο για τις ανάγκες διεξαγωγής και δημοσιότητας του διαγωνισμού, (δημοσιοποίηση του ονόματος των νικητών στο site και στις σελίδες του σε sites κοινωνικής δικτύωσης), λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων.

9. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό αποτελεί ελεύθερη και σαφή εκ μέρους των συμμετεχόντων δήλωση κατά την έννοια του Ν. 2472/1997 για την εκ μέρους της εταιρείας τήρηση αρχείου με τα προσωπικά τους δεδομένα (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, email) και την επεξεργασία τους από τη διοργανώτρια εταιρεία. Η δε αποδοχή του δώρου συνιστά συγκατάθεση του νικητή για τη χρήση του ονόματός του με σκοπό τη δημοσιοποίηση του διαγωνισμού και των αποτελεσμάτων του καθώς και για την επεξεργασία των προσωπικών του στοιχείων κατά τα παραπάνω. Οι νικητές ουδεμία αξίωση διατηρούν κατά της διοργανώτριας, εξ αυτού του λόγου και ουδεμίας αμοιβής ή αποζημίωσης δικαιούνται.

10. Η διοργανώτρια εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να ανακαλέσει το διαγωνισμό, να τροποποιήσει τους όρους του και να συντομεύσει ή να παρατείνει τη διάρκειά του.

11. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει γνώση και αποδοχή των όρων του.

Κλείσιμο

Οι νικητές του διαγωνισμού είναι:

Ο διαγωνισμός έχει κλείσει και οι νικητές έχουν ενημερωθεί με email.