Διακοπές και διατροφή του παιδιού: Πώς θα μειώσετε τις… γλυκές ατασθαλίες;

Διακοπές και διατροφή του παιδιού: Πώς θα μειώσετε τις… γλυκές ατασθαλίες;

Διακοπές και διατροφή του παιδιού

Οι διακοπές είναι μια περίοδος χαλάρωσης για όλους, όχι μόνο για τους ενήλικες αλλά και για τα παιδιά! Η χαλάρωση επεκτείνεται σε όλους τους τομείς και φυσικά και στη διατροφή! Κι εσείς θα ξεφύγετε και τα παιδιά θα ξεφύγουν! Πώς όμως θα τα προφυλάξετε από τις διατροφικές ατασθαλίες γνωστές και ως «γουρουνιές»;

[babyPostAd]Οι επιστήμονες λένε ότι όσο πιο νωρίς στη ζωή σου υιοθετήσεις υγιείς διατροφικές συνήθειες, τόσο πιο πιθανό είναι να τις ακολουθήσεις και στην ενήλικη ζωή σου. Οπότε είναι καλό όσο μπορείτε να μην ξεφεύγετε από το διατροφικό πρόγραμμα του παιδιού σας το καλοκαίρι. Οι ειδικές τροφές μπορούν να μπουν λίγο πιο συχνά στο διαιτολόγιο του παιδιού σας, καθώς οι διακοπές είναι ειδικές συνθήκες! Ωστόσο για να πετύχει αυτό, θα πρέπει να… καταστρώσετε ένα νέο πρόγραμμα διακοπών! Το έχουμε ξαναπεί, όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, τα παιδιά νιώθουν ασφάλεια με την τήρηση ενός προγράμματος.

Οπότε φτιάξτε το διατροφικό πρόγραμμα των διακοπών, στο οποίο θα εντάξετε περισσότερες… ατασθαλίες! Και πάλι όμως με μέτρο!

Άλλωστε πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας τα παρακάτω σχετικά με τη… διατροφική εκπαίδευση των παιδιών σας:

Τονίστε τους κανόνες της υγιεινής διατροφής

Πρέπει τα παιδιά να καταλάβουν τη διαφορά ανάμεσα στις υγιεινές και τις ανθυγιεινές τροφές. Δεν είναι μόνο τα γλυκά που δεν είναι υγιεινά. Είναι και οι πίτσες, τα μακαρόνια, τα φαγητά με πολύ βούτυρο και κρέμα γάλακτος… Μιλήστε τους ανοιχτά για το πόσο βλάπτουν την υγεία τους όλα αυτά. Να μη νομίζουν ότι δεν τα αφήνετε να φάνε τέτοια «νόστιμα» φαγητά από δική σας παραξενιά. Υπάρχουν και βιβλία που μπορούν να σας βοηθήσουν πάνω σε αυτό και να σας κατευθύνουν, ούτως ώστε το έργο σας να είναι πιο εύκολο!

Ειδικές περιπτώσεις

Δεν είπαμε να τρώτε πάντα υγιεινά και σωστά! Υπάρχει πάντα χώρος για ανθυγιεινές τροφές! Το Σαββατοκύριακο, σε γιορτές και γενέθλια, στις διακοπές! Έτσι φαίνονται και ακόμα πιο νόστιμες και λαχταριστές οι ειδικές τροφές! Βάλτε το στο πρόγραμμα! Να ξέρουν ότι θα φάνε κάτι ανθυγιεινό σε ειδικές περιστάσεις! Έτσι θα το συνδέσουν ξεκάθαρα στο μυαλό τους! Και φυσικά μην τα κάνετε να αισθανθούν ενοχές όταν το καταναλώσουν!

Γίνετε το καλό παράδειγμα!

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να έχετε στο νου σας ότι είστε το πρότυπο των παιδιών σας! Αν εσείς καταναλώνετε ανθυγιεινά φαγητά όλην την ώρα, τότε πώς είναι δυνατόν να πείσετε το παιδί σας να τρώει υγιεινά;

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από mamanpourlavie.com

Πηγή:boro.gr