«Δημόκριτος» καλεί νέους!

«Δημόκριτος» καλεί νέους!

«Δημόκριτος» καλεί νέους!

Από τη δεκαετία του 60, το ΕΚΕΦΕ «Δ» έχει δημιουργήσει μεγάλη παράδοση σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα στις Φυσικές Επιστήμες όπως και στην εκπόνηση Διδακτορικής Έρευνας. Με στόχο την επικοινωνία της επιστήμης σε διαφορετικές ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες αναπτύσσει εκπαιδευτικά προγράμματα και για μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Ενημερώσου Πρώτος για Όλα τα νέα Προϊόντα και Προσφορές της FrezyDerm. Εγγράψου Τώρα!
Γιατί κάθε μέλος της οικογένειας έχει ανάγκη τη φροντίδα & περιποίηση που του αξίζει!

Η BASF έχει σχεδιάσει και υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία και κοινωνική απήχηση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες το πρόγραμμα πειραμάτων χημείας για παιδιά «Kids’ Lab». Το πρόγραμμα εντάχθηκε στην ενότητα των εκπαιδευτικών δράσεων του ΕΚΕΦΕ «Δ» και προσφέρεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ «Δ» όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έρχονται σε επαφή με το μαγικό κόσμο της χημείας μέσα στο αληθινό της περιβάλλον, το εργαστήριο. Σε παράλληλη δράση οι μαθητές παρακολουθούν την ειδικά σχεδιασμένη εκπαιδευτική δράση του ΕΚΕΦΕ «Δ» «Παρατηρώντας την Επιστήμη», όπου με τρόπο διαδραστικό και διασκεδαστικό γνωρίζουν τις βασικές έννοιες κυρίως της βιολογίας αλλά και άλλων επιστημών.

Το πρώτο «Kids’ Lab» δημιουργήθηκε πριν από 20 χρόνια. Η BASF θέλοντας θα γιορτάσει αυτή την επέτειο δημιούργησε ένα νέο πρόγραμμα πειραμάτων με την ονομασία «Clever Foodies», δηλαδή έξυπνοι καλοφαγάδες, το οποίο υλοποιείται δωρεάν σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο και σχετίζεται με ένα θέμα που μας αφορά όλους, την υγιεινή διατροφή.

«Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε τα παιδιά να αγαπήσουν τις επιστήμες και παράλληλα να μάθουν στην πράξη για τη σωστή διατροφή και να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες. Με αυτό τον τρόπο θα μεγιστοποιήσουμε το θετικό αντίκτυπο που έχουν οι δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην κοινωνία μας«, δήλωσε ο Βασίλης Γούναρης, Διευθύνων Σύμβουλος της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ.
«Το ΕΚΕΦΕ «Δ» υποστηρίζει την καινοτομία και διατηρεί μακροχρόνιες και στενές σχέσεις με τη Βιομηχανία. Το μοναδικό για την Ελλάδα Πρόγραμμα Βιομηχανικών Υποτροφιών βρίσκεται στην αιχμή αυτής της προσπάθειας διασύνδεσης. Σήμερα εγκαινιάζεται και συνεργασία στην κατεύθυνση της επικοινωνίας της επιστήμης σε νέα παιδιά. Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση τους σε θέματα φυσικών επιστημών, έρευνας και τεχνολογίας και βεβαίως η δημιουργική τους έκφραση«, σημειώνει ο Πρόεδρος του ΕΚΕΦΕ «Δ» Δρ. Γεώργιος Νούνεσης. «Είμαστε σίγουροι ότι η συνεργασία με την BASF σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς τεχνολογικής καινοτομίας και ανάπτυξης«.

Πηγή:capital.gr

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας