Διδάξτε τα παρακάτω στην κόρη σας πριν την ηλικία των 13!

8a6b09f82d3e35f4

Πότε μεγάλωσε το κοριτσάκι μου;

Πότε μεγάλωσαν τόσο τα ποδαράκια της που σε λίγο θα φοράμε το ίδιο νούμερο παπούτσι;

Αναρωτιέμαι πότε θα έρθει η στιγμή που αντί να παίζει με την μάσκαρά μου θα την φοράει πραγματικά; Ναι είμαι λίγο υπερβολική αλλά ο χρόνος περνά πολύ γρήγορα και νιώθω ότι δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτα.

Αποφάσισα λοιπόν να μάθω κάποια πράγματα στην κόρη μου πριν γίνει 13.

Πρέπει να ξέρει πως η ομορφιά κρύβεται μέσα μας και όχι σε έναν καθρέφτη.Πρέπει να ξέρει πως είναι ένα δυνατό, έξυπνο και ευγενικό κορίτσι που μπορεί να πετύχει τα πάντα χάρη στον εαυτό της και όχι χάρη στην ομορφιά της.
Πρέπει να εκτιμάμε τον εαυτό μας για αυτό που είμαστε και να κάνουμε τα πάντα για αισθανόμαστε καλά.

Η σωματική και η ψυχική μας ακεραιότητα είναι πάνω από όλα και κανείς δεν μπορεί να μας την πάρει. Θα υπάρξουν άνθρωποι στην ζωή μας που θα μας στεναχωρήσουν και θα μας πουν ψέματα. Πρέπει πάντα όμως να θυμόμαστε πως δεν έχει το δικαίωμα να μας βλάψει σωματικά και ψυχολογικά. Κάθε κορίτσι πρέπει να υπερασπίζεται τον εαυτό του και να μην συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο.
Το κοριτσάκι μου πρέπει να θυμάται ποια είναι. Δεν χρειάζεται να είναι τέλεια, αλλά να πιστεύει στον εαυτό της. στις αξίες με τις οποίες έχει μεγαλώσει και την αγάπη που μπορεί να λάβει από όλους μας αλλά και την αγάπη που μπορεί να δώσει.

Κάθε μέρα θα γνωρίζει τον εαυτό της καλύτερα και θα μαθαίνει την ταυτότητά της. Φροντίζω λοιπόν να της το επαναλαμβάνω καθημερινά.
Σαν μητέρα ξέρει πως για το καλό της θα της λέω όχι. Το ίδιο όμως πρέπει να κάνει και εκείνη όταν δεν αισθάνεται άνετα και έρχεται σε δύσκολη θέση. Ακόμη και αν κρίνει αρνητικά κάποιος την απόφασή της εκείνη οφείλει να υποστηρίξει την άποψή της.

Επίσης υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία οφείλει να λέει ναι: Στα όνειρά της, στην εκπαίδευση , στις εμπειρίες που θα γεμίσουν την ζωή της και στο μέλλον της! Όπως εγώ της βάζω κανόνες τους οποίους πρέπει να τηρεί έτσι και εκείνη πρέπει να θέτει τους δικούς της κανόνες.

Η γνώμη των παιδιών μου έχει μεγάλη σημασία για εμένα. Πάντα θα είμαι δίπλα της για να ακούσω αυτό που έχει να μου πει και πάντα θα νοιάζομαι για τα συναισθήματά της. Το ίδιο λοιπόν πρέπει να κάνει και εκείνη για τους ανθρώπους που αγαπάει .
Η ηλικία των 13 είναι μια δύσκολη ηλικία σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει να ξέρει πως η φιλία δεν έχει να κάνει με την δημοτικότητα. Είναι φυσικό να θέλουμε να είμαστε αποδεκτοί και να προσπαθούμε να γίνουμε συμπαθείς.

Όμως οι πραγματικοί φίλοι δεν προσπαθούν να μας αλλάξουν αλλά μας δέχονται για αυτό που είμαστε.

babyradio.gr-Άννα Κ.

Η μαμά χρειάζεται ένα ποτήρι κρασί επειγόντως…

Η πρώτη ανάσα… Το πρώτο κλάμα του μωρού!

Πώς να διαλέξω το κατάλληλο καρότσι για το μωρό μου;