Δίγλωσσα από κούνια!

Δίγλωσσα από κούνια!

Δίγλωσσα

… και μάλιστα από την ηλικία των επτά -μόλις- μηνών! Αυτό προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύτηκε στη βρετανική επιθεώρηση Nature και προσφέρει νέα στοιχεία για τη σχέση διγλωσσίας και εκμάθησης.

[babyPostAd]«Από την ηλικία των επτά μηνών, τα βρέφη είναι ευαίσθητα στις διαφορές ανάμεσα στις δύο γλώσσες και χρησιμοποιούν αυτές τις διαφορές ως σημείο αναφοράς για να τις ξεχωρίζουν», εξηγεί η Τζάνετ Γουέρκερ, ψυχολόγος. Προηγούμενες έρευνες που διεξήγαγε η Γουέρκερ σε συνεργασία με τη Γαλλίδα γλωσσολόγο Ζυντίτ Ζερβέν είχαν δείξει ότι τα βρέφη και τα πολύ μικρά παιδιά χρησιμοποιούν τη συχνότητα επανάληψης μιας λέξης για να καθορίσουν αν είναι σημαντική ή όχι.

«Στην ουσία τα παιδιά μαθαίνουν μια γλώσσα… μετρώντας», είπε χαρακτηριστικά η Γαλλίδα επιστήμονας. «Αν μιλάτε δύο γλώσσες στο σπίτι, μην ανησυχείτε, το μωρό έχει το χάρισμα να τις ξεχωρίζει και το κάνει με έναν καταπληκτικό τρόπο», υπογράμμισε η ίδια στο ετήσιο συνέδριο στις Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο στις Επιστήμης.

Η έρευνα των δύο ειδικών δείχνει πως τα παιδιά που μεγαλώνουν σε δίγλωσσο περιβάλλον χρησιμοποιούν τον τόνο και τη διάρκεια των λέξεων για να εντοπίσουν τις διαφορές ανάμεσα στις δύο γλώσσες.

Πηγή:  allyou.gr

Διαβάστε ακόμη:

18 υπέροχα τατουάζ για το θηλασμό που θα σας κάνουν να ζηλέψετε!

Η μητρότητα μέσα σε 50 χρόνια!

Αυτή η μαμά φωτογραφίζει την χαρά της ζωής στην ύπαιθρο !